(Maat-)werk en opleiding in transport & logistiek

“Als opleider en detacheerder zijn wij continue met onze klanten in gesprek over maatwerk oplossingen voor instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Hierin zoeken we steeds actiever lokaal de verbinding en samenwerking met bedrijven en andere stakeholders. Onze eigen chauffeursopleiding is gecentraliseerd in Utrecht op Lage Weide, samen met één van onze zes regiovestigingen. Deze combinatie werkt krachtig en met een nieuw concept hebben we onze dienstverlening met onze naastgelegen opdrachtgever C. van Heezik stevig geïntensiveerd” aldus Pieter Bakels, commercieel directeur van Teamflex Personeelsdiensten.

Rob Brakenhoff, algemeen directeur C. van Heezik: “Net als vele andere transportbedrijven zijn wij duurzaam op zoek naar vrachtwagenchauffeurs en goed opgeleide medewerkers. In samenwerking met Teamflex hebben wij een spoedtraject van B rijbewijs via BE en C naar CE-rijbewijs opgezet”. In 8 tot 10 weken worden kandidaten opgeleid en tijdens de opleiding (de lesdagen worden ook uitbetaald) ingezet op een busje, BE combinatie, bakwagen, rangeertruck en meerijddagen. Daarna kun je aan de slag in de koel- en vriesdistributie. Eerst als trailerchauffeur en later, door te groeien als LZV chauffeur. Met dit model kunnen wij, met de juiste doorstroom, om de 6 weken steeds 2 à 3 nieuwe kandidaten laten instromen”.

Teamflex verzorgt de hele werving en selectie en Stan Opleidingen (voorheen Teamflex opleidingen) verzorgt de opleiding. Peter van Heezik: “We hebben hiermee een totaalconcept wat verder gaat dan alleen het werven en opleiden van nieuwe chauffeurs. Vaste chauffeurs leiden wij bij Stan ook deels op naar LZV en Twintrailer. De Twintrailer cursus heeft Stan ook gecertificeerd als volwaardig code 95 onderdeel. Eind vorig jaar zijn de gesprekken gestart, op initiatief van mijzelf. We zijn nu gestart met chauffeurs, maar het gaat verder, op deze wijze willen wij als bedrijf ook warehouse-/productiemedewerkers en stagiairs aan ons binden.

Pieter Bakels: “omdat Teamflex en Stan Opleidingen nagenoeg “in house“ zitten, konden we snel met elkaar schakelen en hebben we in korte tijd een mooie samenwerking opgezet. De kandidaten zelf zijn ook enthousiast over het traject en dit zien we tijdens de opleiding en op de werkplek ook terug. Er reageren echt gemotiveerde kandidaten die ook soepel door het opleidingstraject gaan. Dit blijft wel de basis van het succes, een gemotiveerde kandidaat met ambities om door te groeien in transport. Met elkaar maken wij deze ambities waar.”

Tegelijkertijd dragen Teamflex en C. van Heezik zo bij aan een stad waar iedereen kan meedoen met een passende opleiding en baan. Een mooi voorbeeld van de rol die ondernemers spelen in ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’.    

Teamflex Personeelsdiensten is opgericht in 2005 en sinds 2019 onderdeel van Stan Partners. Samen met de werkmaatschappijen Stan Opleidingen, PDZ Uitzendbureau, Louter Recruitment, Loopbaan.nu en Flexcellence is Stan actief op de lokale arbeidsmarkt in de randstad, midden en zuid Nederland met 22 vestigingen.

C. van Heezik is een hecht innovatief familiebedrijf opgericht in 1860. Deze veelzijdig logistiek dienstverlener is actief in koelvries-, papier- en twin logistiek, met vestigingen op Lage Weide en Maarssen.

Werken bij C van Heezik | Teamflex Personeelsdiensten

Rob Brakenhoff (links), algemeen directeur C. van Heezik en Pieter Bakels, commercieel directeur Teamflex Personeelsdiensten