Zwerfvuil-opruimactie Lage Weide

Op donderdag 23 september (10.00-12.00u) organiseren Parkmanagement Lage Weide, de gemeente en deelnemende bedrijven een zwerfvuil-opruimactie op Lage Weide. Om de krachten te bundelen is het gebied bij de Atoomweg en Elektronweg uitgekozen voor de actie. Dit is het gebied rondom het voormalig AC restaurant en TinQ. Hier ruimt een enthousiaste groep zwerfvuil op om aandacht te besteden aan Utrecht als schone stad en Lage Weide als schoon bedrijventerrein.

De gemeente Utrecht heeft een actief beleid op het gebied van zwerfvuil. Vanuit dit beleid worden burgers, bedrijven(terreinen) en andere instanties betrokken. Hiervoor is de werkgroep ‘Utrecht Schone Stad’ (USS) opgericht, die in verschillende gebieden in Utrecht acties organiseren. Zo ook op 18 september tijdens de World Cleanup Day opruimactie. In navolging daarop willen we als Lage Weide ook graag meedoen aan deze actie, om ons bedrijventerrein schoon en leefbaar te houden. Hiervoor organiseren we samen met USS en ondernemers de zwerfvuil-opruimactie op 23 september.

De gemeente Utrecht, USS en Parkmanagement Lage Weide besteden hier aandacht aan in de (lokale) media. Een mooie aanleiding om met de actie het zwerfvuil in het gebied op te ruimen en goede publiciteit te krijgen voor een schoon Lage Weide.

 

Algemene informatie

Aanmelden

Via daanvanhaarlem@lageweide.nl

 

Locatie

Begin Atoomweg (ten hoogte van City Hub) en Elektronweg op Lage Weide

Programma

10.00u-10.15 uur
Deelnemers verzamelen bij City Hub (Atoomweg 1) onder het genot van een kopje koffie of thee

10.15 uur
Welkomstwoord Parkmanagement Lage Weide en USS – uitleg zwerfvuil opruimactie

10.30 uur
Start zwerfvuil opruimactie

11.30/11.45 uur
Einde zwerfvuil opruimactie

11.45/12.00 uur
Napraten en lunch voor alle deelnemers, aangeboden door Parkmanagement Lage Weide bij City Hub

Overige informatie

  • USS levert vuilniszakken en prikstokken voor de deelnemers
  • Parkmanagement Lage Weide zorgt voor een lekkere lunch voor alle deelnemers