Competitie tijdens zwerfvuil opruimactie Atoomweg

Donderdagochtend 15 september kwamen 20 deelnemers van bedrijven op Lage Weide bij elkaar om zwerfvuil op te ruimen. Samen met Utrecht Schone Stad en ILW Parkmanagement Lage Weide maakten zij een groot gebied rondom NewDay Offices schoon. 

De aanleiding voor de opruimactie is de wereldwijde schoonmaakactie World Cleanup Day van zaterdag 17 september. Er werd verzameld bij het bedrijfsverzamelgebouw van NewDay Offices waar gastheer Levelseven met (alweer) 7 man en vrouw sterk meedeed. De medewerkers van het tweedehands gaming bedrijf maakten er weer een mooie sport van zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. Ook Lean Lawyers, waar klimaatpositief ondernemen centraal staat, stuurde een flinke delegatie om de eigen omgeving schoon te maken. Tot slot was er ook een afvaardiging van het kunstenaarscollectief Uranus Cultuurlab aanwezig.

De groep bestreek deze keer een groot gebied, zo werd er geprikt in de spoorzone aan de Atoomweg, bij de afslag van de Wolfgang Pauliweg en in de groenstrook aan de Reactorweg. Met als resultaat 25 volle zakken zwerfvuil die weer door de gemeente werden opgepikt. 

Heb jij de schoonmaakactie nou gemist, maar wil je wel aan de slag? Vraag gratis grijpers aan via de gemeente: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/voorkom-zwerfafval/. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een lunchronde met collega’s wat meeprikken. Ook kun je vervuilde plekken makkelijk melden via utrecht.slimmelden.nl/

Rondom de Landelijke Opschoondag op 18 maart 2023 pakken we de prikstok weer op en gaan we de uitdaging aan weer een groot gebied op Lage Weide schoon te krijgen.