Waterstof voor zware transportvoertuigen

Op 23 november organiseert Waterstof Utrecht van 14.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst in Nieuwegein over waterstof aangedreven vrachtauto’s.

Het aanbod van waterstof aangedreven vrachtauto’s is nog zeer beperkt. Toch wil Waterstof Utrecht de verschillende mogelijkheden die er zijn of komen presenteren. Verschillende producenten geven in deze bijeenkomst een inkijk in de ontwikkeling en levering van waterstof aangedreven vrachtauto’s. Zowel de toepassing van fuelcell alsook de verbrandingsmotor komen aan bod. Verschillende fabrikanten en ombouwers komen aan het woord of zijn aanwezig in de zaal: o.a. Hyundai, GINAF en Paul Nutzfahrzeuge, Volvo, DAF, Iveco, Daimler, Renault en Scania. 

Waterstof Utrecht informeert potentiële gebruikers over de verschillende mogelijkheden en soorten voertuigen. Met deze bijeenkomst wil Waterstof Utrecht de vraag naar zware transport voertuigen uit de regio in beeld brengen en de deelnemers informeren over de (toekomstige) waterstof tankfaciliteiten. Daarnaast wordt gekeken hoe de vraag naar voertuigen aangesloten kan worden op andere initiatieven en de lobby hiervoor naar financiële ondersteuning op landelijk en Europees niveau.

Locatie

KWR 7 Groningenhaven 3433 PE Nieuwegein

Aanmelden

www.eventbrite.nl/o/waterstof-utrecht-life-new-hyts-48120450643 

 

Meer informatie

Meer informatie over het waterstofconvenant kunt u vinden op www.waterstofutrecht.nl en hier is ook het intekenformulier van het convenant te vinden.

ECUB is mede-initiatiefnemer van het Convenant Waterstof in Mobiliteit Utrecht. De andere initiatiefnemers zijn KWR Water Research Institute en Provincie Utrecht.“