Vervangen verkeerslichten Ruimteweg – Meteorenweg

Op dinsdag 19 april 2022 start de gemeente Utrecht met het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Ruimteweg – Meteorenweg. De werkzaamheden duren tot dinsdag 10 mei. Hieronder lees je het wijkbericht van de gemeente.

Wat gaan we doen?

De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. We vervangen deze om storingen te voorkomen. We vervangen de oude kabels die naast de weg liggen. Er komen meer sensoren in de weg. Deze zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op het kruispunt. Verder vernieuwen we de automaat en de elektronica en plaatsen we LED-lampen. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie.

De fietsoversteek over de Ruimteweg wordt voorzien van extra verkeerlichten én er wordt een aparte voetgangersoversteek gemaakt. Ook brengen we nieuwe markering op de weg aan.

Wat is de planning?

Dinsdag 19 april starten we met de werkzaamheden aan de verkeerslichten. Op dinsdag 10 mei zijn de werkzaamheden klaar. Als het slecht weer is kan de planning uitlopen.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De kabels van de verkeerslichten liggen onder de stoep en in de berm. Om deze kabels te vervangen moeten we de stoep gedeeltelijk openbreken. Er blijft altijd genoeg ruimte over om langs de werkzaamheden te lopen.

Voor het vervangen van de sensoren zagen we in het asfalt. Dit doen we overdag buiten de spits om de overlast voor het verkeer en omwonenden te beperken. We vragen uw begrip voor eventuele geluidsoverlast.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

De Meteorenweg is aan beide zijden afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden omgeleid via de Kometenweg en Niels Bohrweg. Fietsers en voetgangers kunnen wél langs de werkzaamheden. Onderaan dit bericht vindt u een
omleidingskaart.

De Bushalte op de Ruimteweg blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik en bereikbaar. Tankstation Shell blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De
Kringloopwinkel is via de omleidingsroute bereikbaar.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichters, E. Gase, M. Bokzini, of de projectleider, J. Scheepmaker, via
telefoonnummer 14 030.

Met vragen over uw wijk kunt u terecht bij wijkbureau
West of via telefoonnummer 14 030.