Uitnodiging Startbijeenkomst Circulaire Grondstoffen Corridor Utrecht op 30 november

Graag willen we je uitnodigen om op 30 november mee te doen aan een nieuw samenwerkingsverband voor het bevorderen van hergebruik van materialen binnen de stad Utrecht, de Circulaire Grondstoffencorridor Utrecht. Binnen de Circulaire Grondstoffencorridor Utrecht (CGC) zullen marktpartijen nauw samenwerken met elkaar en met de gemeente om concrete uitdagingen op te lossen die hergebruik belemmeren.

Het primaire doel van de CGC is om producten en materialen uit donorprojecten her te bestemmen in bouw- of renovatieprojecten. Er zijn al een aantal prominente pilotprojecten aangehaakt zoals de sloop van de Jaarbeurshal, de bouw van een schoolcomplex in de Cartesiusdriehoek en het bouwen met hergebruikte betonelementen op de Ivoordreef. Met de kennis en ervaringen uit deze gekoppelde projecten wordt ketensamenwerking geïnitieerd en georganiseerd om zo gezamenlijk herbestemming van producten en materialen te standaardiseren.

Doe je mee?

 

Programma

 • 09:00 – 09:30  Inloop en koffie​
 • 09:30 – 09:50  Welkom door Gemeente​ Utrecht
 • 09:50 – 10:15  Introductie Circulaire Grondstoffen Corridor ​Utrecht
 • Pauze​
 • 10:30 – 11:00 Toelichting samenwerking en introductie van de werkgroepen
   • Werkgroep 1: Samenwerking​
   • Werkgroep 2: Aanbesteding en inkoop​
   • Werkgroep 3: Circulaire businesscase
 • 11:00 – 11:20  Toekomst en perspectief samenwerking in de bouwketen in de circulaire grondstoffencorridor

 

Voor wie is dit event interessant?

Partijen in de regio Utrecht die aan de slag zijn (of willen) met het hoogwaardig en regionaal hergebruik van producten en materialen in de praktijk. Denk aan ontwikkelaars, woningcorporaties, architecten, ontwerpers, gemeentes, bouwaannemers, sloopaannemers, adviseurs, investeerders. Partijen kunnen praktische casussen inbrengen die samen met de keten kunnen worden aangepakt. Mocht je nog partijen in je netwerk hebben voor wie dit interessant kan zijn; stuur de uitnodiging vooral door!

 

Praktische informatie

Je kan je nu al aanmelden. Iedereen is van harte welkom en kan zich via dezelfde weg registreren. Toegang tot het event is kosteloos.

 

Datum: 30 november

Tijd: 09:00-11:30

Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, lokaal 2.003C

Aanmelden: via deze link (www.utrecht.nl/ondernemen/duurzaam-ondernemen/samenwerken-aan-hergebruik-materialen/)