Terugblik Seminar: Uitvoeringskracht naar toekomstbestendige bedrijventerreinen

Donderdagmiddag 24 maart verzorgden Kadaster en Stichting CLOK op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht het seminar Uitvoeringskracht naar toekomstbestendige bedrijventerreinen. Voor de bijeenkomst kwamen ongeveer 30 ambtenaren economische zaken en parkmanagers uit het hele land naar Lage Weide.

Met bedrijventerrein Gouwespoor uit Gouda als voorbeeld werd de uitvoeringsagenda doorlopen. De middag begon met een opening door Sandra Suijkerbuijk (Kadaster) en Herman Timmermans (CLOK) waarin de gasten werden verwelkomd en ze vertelden over het gevecht om de ruimte en de nut en noodzaak van de uitvoeringsagenda. Roeland Tameling gaf vervolgens een introductie over bedrijventerrein Lage weide, waarna Jeroen Brandsma (Kadaster) en Jeroen Bosma (CLOK) de uitvoeringsagenda presenteerden. De agenda werd uitgelegd en de indicatoren (eigenaren en vastgoed, het gebruik van panden, de werkgelegenheid, ruimtegebruik en duurzaamheid) werden doorlopen. Tijdens de presentatie nam Guido Munsch de gasten mee door de monitor en liet de werking ervan zien.

Na een korte pauze met koffie, thee en verse koeken gingen de gasten in twee groepen uit elkaar om te discussiëren over de uitvoeringsagenda wat voor veel informatieve input zorgde. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de middag afgesloten en werd er nog gezellig nagepraat en kennis gedeeld.