Symbiose Track – Lage Weide Circulair op 23 november

Grondstoffentekort is de tijdbom voor veel ondernemers. Dit is geen probleem wat we kunnen negeren of vooruitschuiven. Om deze uitdaging aan te pakken steken we de koppen bij elkaar in een symbiose track, waarbij we op zoek gaan naar de mogelijkheden om grondstoffen onderling uit te wisselen. Wil je wel circulair ondernemen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wie weet heeft die buurman van jou op Lage Weide nou precies die grondstof over uit zijn productie- of bedrijfsproces?

Wat is een Symbiose track?

Een symbiose track is een samenwerkingsinitiatief waarbij bedrijven in een bepaald gebied hun middelen en expertise bundelen en optimaal benutten om samen te werken aan een circulaire economie. Bedrijven besparen kosten en creëren kansen voor hun business door materiaalstromen in een kortere kringloop te brengen.

Wat levert een symbiose track op?

  • Milieu impact: De afval van de een is de grondstof van de ander. Dit betekent niet alleen een nieuwe grondstof, maar focust ook nog eens op lokale distributie ervan.
  • Samenwerken: Nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkelen met jouw buurman als zakenpartner.
  • Innovatie: Door grondstoffen en kennis te delen, kunnen we niet alleen kosten besparen, maar ook onze milieu-impact verminderen en de samenwerking tussen bedrijven versterken.

 

Welke informatie kunnen wij al delen?

Op dit moment hebben wij al samen met de partners in de Alliantie Cirkelregio Utrecht en Stichting InduSym algemeen onderzoek verricht door de afvalstromen van bedrijven op Lage Weide in kaart te brengen. Interessante inzichten hieruit delen wij alvast graag met je. De reststromen die op dit moment het meeste voorkomen op bedrijventerrein Lage Weide zijn:

  • Bouwafval
  • Accu’s
  • Elektrische apparatuur

 

Wil je nou meer te weten komen? Neem dan deel aan deze interactieve workshop voor Lage Weide, de symbiose track. Uit eerdere voorbeelden is gebleken dat dit nieuwe samenwerkingsvormen oplevert. Lees hier over eerdere ervaringen in Tiel.

 

Praktische informatie

Programma
15.00 uur Ontvangst
15.15 uur Korte inleiding en uitleg project
15.30 uur Aanvang rondes uitwisselen kennis tussen bedrijven
17.30 uur Plenaire afronding met borrel
18.00 uur Einde workshop

Locatie:

Hofclub Lage Weide (Niels Bohrweg 121, Utrecht)

 

Inschrijving

Je kunt je nu inschrijven voor de Symbiose Track Lage Weide door je gegevens te mailen naar:  manshanden@vno-ncwmidden.nl

Deze bijeenkomst is een initiatief van VNO-NCW Midden in samenwerking met ILW Parkmanagement Lage Weide en de partners in de Alliantie Cirkelregio Utrecht. De workshop en een eventuele vervolgbegeleiding worden u kosteloos aangeboden dankzij steun van onder meer de Provincie Utrecht.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze uitnodiging? Neem dan contact met ons op via roelandtameling@lageweide.nl of telefonisch: 06-17453490.

 

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay