Start onderhoudswerkzaamheden Galecopperbrug

Lage Weide verwacht grote hinder van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug, nu de onderhoudswerkzaamheden vanaf 13 juni 2022 starten. 

Rijkswaterstaat start op maandagavond 13 juni 2022 met onderhoudswerkzaamheden aan de Galecopperbrug richting Arnhem. De werkzaamheden duren tot begin 2024. De grootste opgave is het vervangen van de stalen kabels (tuien).

De brug blijft grotendeels in gebruik, maar het onderhoud levert wel verkeershinder op voor verkeer richting Arnhem. Wat kunt u de komende weken verwachten? We zetten het op een rij.


Werkzaamheden 13 tot 19 juni

In de nachten van 13 tot 19 juni zijn er minder rijstroken beschikbaar. Afwisselend zijn de parallelrijbaan en de hoofdrijbaan afgesloten. Het verkeer kan gebruikmaken van de rijbaan die open is. Omrijden is niet nodig.

  • De parallelrijbaan van de Galecopperbrug is afgesloten van maandag 13 juni tot en met donderdag 16 juni van 21.00 tot 5.00 uur.
  • De hoofdrijbaan van de Galecopperbrug is afgesloten van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni en van zaterdag 18 op zondag 19 juni van 21.00 tot 7.00 uur.


N.B. De planning kan wijzigingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer.

Vanaf 13 juni oprit Nieuwegein (16) afgesloten

  • De oprit Nieuwegein (16) richting Arnhem gaat op 13 juni om 20.00 uur dicht voor al het verkeer. Deze afsluiting blijft de gehele periode tot begin 2024 van kracht. De afsluiting is nodig vanwege de verkeersveiligheid.

Verkeersmaatregelen Galecopperbrug vanaf 19 juni 2022

Werkzaamheden vanaf 19 juni

  • De rijstroken richting Arnhem zijn van 19 juni tot begin 2024 versmald. Dat geldt voor de 3 rijstroken op de hoofdrijbaan én voor de 2 rijstroken op de parallelrijbaan. De versmalling biedt ruimte voor het werkeiland. Zo kan er veilig worden gewerkt.
  • Er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h.

Wat betekent dit voor u?

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug gaan hinder opleveren, maar Rijkswaterstaat doet er alles aan om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Zo helpen we de regio Utrecht bereikbaar te houden. Helpt u ook mee? Kijk op verkeerswachtingen.nl en ontdek alternatieve manieren van reizen en kijk op galecopperbrug.nl voor de laatste updates en informatie.