Rondetafelbijeenkomst Circulaire Economie

Circulaire bedrijvigheid is een steeds belangrijker thema: wereldwijd, nationaal en lokaal. Zeker ook voor ondernemers op Lage Weide!

In Utrecht zijn de provincie, gemeenten, onderwijs en natuurlijk bedrijven bezig met circulariteit. Maar wat gebeurt daar? Hoe werken we samen? En wat hebben we aan elkaar?

En belangrijker nog: Hoe kan wat de provincie en gemeente doen ons helpen? Wat hebben we aan studenten van de hogeschool? En als je dan circulair gaat ondernemen: Hoe krijg je je medewerkers mee?

Voor dit soort vragen organiseren we op woensdag 10 november op Lage Weide de rondetafelbijeenkomst Circulaire Economie. Inclusief een kijkje achter de schermen bij BouwHub Utrecht en Beelen NEXT.

Docent-onderzoekers van de Hogeschool Utrecht vertellen over hun onderzoek Reduces. Dat onderzoek gaat over circulaire bedrijfsmodellen en regionaal beleid voor een circulaire economie. Ze geven voorbeelden over wat ze met studenten doen aan het thema circulariteit. En vertellen over hun actieplan ‘Meer Circulariteit in Utrecht’.

Wat het je oplevert

De deelnemers weten wat er gebeurt op het gebied van circulaire economie, hoe ze hiervan gebruik kunnen maken en wat ze missen. Daarbij deelt ieder de eigen ervaring: Wat hebben jullie nodig om een stap vooruit te kunnen zetten? Wat doe je al? Wat kunnen anderen van je leren?

Programma

13.15-13.30 uur Inloop (Sophialaan 4, Lage Weide)

13.30-14.00 uur Rondleiding BouwHub VolkerWessels/Beelen NEXT

14.00-16.00 uur Rondetafelbijeenkomst (Vineyard, Atoomweg 63)

16.00- … uur Napraat en borrel

Rondetafelbijeenkomst Circulaire Economie

 • Welkom door Parkmanagement Lage Weide
 • Introductie Circulariteit in Utrecht (Hogeschool Utrecht)
 • Rondetafelgesprek over:
  1. Circulair Vestigingsklimaat voor bedrijven in Utrecht
  2. Circulaire Hubs
  3. Bewustwording en educatie
 • Afsluiting door Parkmanagement Lage Weide
 • Borrel

Meld je nu (gratis) aan via daanvanhaarlem@lageweide.nl, dan ontvang je z.s.m. een bevestiging.