Regeling voor bedrijven met financieringsbehoefte verlengd in 2022

De regelingen (KKC, BMKB-C en GO-C) kunnen t/m 31 december 2021 door banken en een aantal non-bancaire financiers worden ingezet. Ondernemers die een financieringsbehoefte in 2022 verwachten door de coronacrisis kunnen hiervoor nu nog een kredietaanvraag indienen bij hun bank of non-bancaire financier. Vanwege de behandelingstijd van een kredietaanvraag is het advies aan ondernemers om dat zo snel mogelijk te doen.

Hieronder staan de links naar de webpagina’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met informatie over de regelingen. Bij vragen over de werking van een regeling en het aanvraagproces kan je contact opnemen met RVO (zie onderstaande contactgegevens). De kredietaanvraag zelf moet zo snel mogelijk ingediend worden bij de financier met het verzoek om de betreffende corona garantieregeling toe te passen.

KKC (Kleine Kredieten Corona)
Kleine kredieten tot € 50.000. Voor informatie zie Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) aanvragen of mail naar kkc@rvo.nl (de ondernemer wordt teruggebeld).

BMKB-C (Borgstelling MKB-kredieten Corona)
Kredieten tot € 1,5 miljoen. Voor informatie zie Verruiming en aanpassing BMKB in verband met coronacrisis

GO-C (Garantie Ondernemingsfinanciering Corona)
Kredieten vanaf € 1,5 miljoen tot € 150 miljoen. Voor informatie zie Garantie
Ondernemingsfinanciering uitbraak coronavirus (GO-C) aanvragen