Oog in oog met de burgemeester: goede kennismaking in inspirerend gesprek

Op het ILW diner van 8 februari pakten we gelijk uit met de eerste fysieke bijeenkomst van het jaar. Speciale gast was Sharon Dijksma, nu ruim een jaar burgemeester van Utrecht. Een volle zaal ondernemers stond hiermee ‘oog in oog’ met de burgemeester, in het prachtige – tot dinerlocatie omgetoverde – pand van gastheer Groenpand. Door een uitgebreid gesprek maakten we nader kennis met mevrouw Dijksma en kwamen alle ontwikkelingen (voor de nabije toekomst) op Lage Weide voorbij. Ook was er ruim tijd voor ondernemers om elkaar te leren kennen en te netwerken. Kortom; een meer dan geslaagde avond! 

Het was ‘volle bak’ in Groenpand voor de komst van de burgemeester. Daarvoor werd speciaal de benedenverdieping omgebouwd tot een heuse dinerlocatie. Next Kitchen, ook gevestigd op Lage Weide, zorgde ervoor dat de locatie er prachtig uitzag en dat het de gasten aan niets ontbrak. Dat zorgde voor een unieke locatie om de burgemeester te ontvangen. Ze werd bij haar binnenkomst hartelijk welkom geheten door ILW-voorzitter Jos van Rooijen en Gert Cazemier, interim directeur-bestuurder van Parkmanagement Lage Weide. De avond, die onder leiding stond van spreekstalmeester Roeland Tameling (Parkmanagement Lage Weide), startte met een welkomstwoord van Jos van Rooijen namens alle ILW-leden. Aansluitend kreeg IJmert Muilwijk (eigenaar Groenpand) als gastheer van de avond het woord. Dat leverde een inspirerend verhaal op over het ontstaan, de werkzaamheden en de visie van Groenpand over de toekomst op het gebied van duurzaamheid. Daarmee was het diner geopend, met na het voorgerecht de start van het gesprek met de burgemeester. 

In het interessante gesprek leerden we Sharon Dijksma beter kennen en kregen ook alle aanwezigen in de zaal de kans om vragen te stellen aan de spontane burgemeester. We hoorden over mevrouw Dijksma’s kijk op Lage Weide en ook de bereikbaarheid kwam aan de orde. Zo werden er vanuit de zaal vragen gesteld over de plannen voor de Demkabrug, een truckparking en een upgrade van de fietspaden voor Lage Weide. De burgemeester vertelde ook over de visie van Utrecht richting 2040 en haar plannen met de Economic Board Utrecht (EBU). Als voorzitter van de EBU maakt ze zich sterk om de Utrechtse economie toekomstgericht en duurzaam te versterken. Uiteraard kon een blik op de arbeidsmarkt met de huidige krapte en de toekomstige groei van Utrecht, niet ontbreken.  En een beschouwing op het verduurzamen van bedrijven(terreinen) natuurlijk ook niet. Vervolgens vertelde mevrouw Dijksma over haar werkzaamheden op het gebied van veiligheid voor Utrecht, de portefeuille die zij onder haar hoede heeft. Tot slot gaf ze de aanwezigen mee dat: “Als Lage Weide iets nodig heeft, je niet moet vragen om geld, maar een oplossing moet aandragen voor het probleem van de ander”. Met deze slotoverweging was de tijd voorbij gevlogen en kregen we een goed beeld van de burgemeester in een inspirerend gesprek.  

De rest van de avond stond in het teken van bijpraten, nieuwe mensen ontmoeten en netwerken. Gert Cazemier en Roeland Tameling bespraken tussen de gangen door de laatste ontwikkelingen op Lage Weide en de aanwezigen kregen zelfs een spontane rondleiding in het gebouw van Groenpand. Daarmee werd de avond voldaan afgesloten en kunnen we gerust zeggen: dat smaakt naar meer!