Netwerkbijeenkomst Circulaire Grondstoffen Corridor 23 mei

De gemeente Utrecht nodigt ondernemers uit om op 23 mei mee te doen aan de tweede netwerkbijeenkomst van het samenwerkingsverband voor het bevorderen van hergebruik van materialen binnen de stad Utrecht, de Circulaire Grondstoffencorridor Utrecht. Binnen de Circulaire Grondstoffencorridor Utrecht (CGC) werken marktpartijen nauw samen met elkaar en met de gemeente om concrete uitdagingen op te lossen die hergebruik belemmeren.

Het primaire doel van de CGC is om producten en materialen uit donorprojecten her te bestemmen in bouw- of renovatieprojecten. Met de kennis en ervaringen uit de pilot projecten wordt ketensamenwerking geïnitieerd en georganiseerd om zo gezamenlijk herbestemming van producten en materialen te standaardiseren.

Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst hebben we samen thema’s geformuleerd en werkgroepen gevormd om uitdaging op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen aan te gaan met elkaar. De werkgroepen gaan hun bevindingen van het afgelopen half jaar delen en in de tweede bijeenkomst met de rest van het netwerk de stap naar experiment en implementatie zetten.

Doe je mee? Meld je aan via deze link

Programma

09:00 – 09:30 Inloop
Welkom
Inspiratieproject
Voortgangspresentatie werkgroepen
1. Circulaire Ketensamenwerking
2. Circulaire Value Case
3. Circulair Aanbesteden en Inkopen
Pauze
Workshops
Dynamische leeragenda
Toekomst netwerk Circuliare Grondstoffen Corridor
11:45 – 12:00 Afsluiting

Voor wie is dit event interessant?

Partijen in de regio Utrecht die aan de slag zijn (of willen) met het hoogwaardig en regionaal hergebruik van producten en materialen in de praktijk. Denk aan ontwikkelaars, woningcorporaties, architecten, ontwerpers, gemeentes, bouwaannemers, sloopaannemers, adviseurs, investeerders. Partijen kunnen praktische casussen inbrengen die samen met de keten kunnen worden aangepakt. Mocht je nog partijen in je netwerk hebben voor wie dit interessant kan zijn; stuur de uitnodiging vooral door!

Praktische informatie

Je kan je nu al aanmelden. Iedereen is van harte welkom en kan zich via dezelfde weg registreren. Toegang tot het event is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Datum: 23 mei 2024
Tijd: 09:00-12:00
Locatie: Vogelfrei, Nijverheidsweg 6, Utrecht
Meld je nu aan

Wij kijken uit naar een duurzame ketensamenwerking!

Met circulaire groet,
Maarten Hensbroek
CGC@utrecht.nl
Circulaire Grondstoffen Corridor
Samenwerken aan hergebruik materialen | gemeente Utrecht