Natuurrijke bedrijventerreinscan en Challenge

Doe mee met vergroening van je werkomgeving!

Vragen jouw medewerkers ook om een prettige en groene werkomgeving, zowel binnen als buiten? Wil je als werkgever ook aan de slag met mobiliteit en vergroening van je bedrijfspand, maar weet je niet hoe?

Doe dan mee met de Natuurrijke Bedrijventerrein Scan en Challenge van Lage Weide, de pitchwinnaar van Pitch your Project 2024. Je kunt eenvoudig meedoen met de groen- & mobiliteitscan. Met als resultaat dat het groen, na het voltooien van een leuke mobiliteitschallenge, ook daadwerkelijk aangelegd wordt bij je bedrijfspand, helemaal verzorgd!

 

Waarom zou je meedoen?

Lage Weide wil met meer natuur tussen de gebouwen ons bedrijventerrein letterlijk vergroenen. En dat biedt tal van voordelen:

  • Klimaatadaptatie: minder hinder van hitte en wateroverlast.
  • Goed werkgeverschap: productievere medewerkers, verbeterde samenwerking en minder ziekteverzuim.
  • Goed imago: potentiële werknemers willen graag in een aantrekkelijke bedrijfsomgeving werken.
  • Biodiversiteit: meer flora & fauna en bevorderen van de natuur.

 

Wat houdt de challenge precies in?

We starten met de groenscan van jouw bedrijf om de huidige staat van je werkomgeving in kaart te brengen en de kansen en wensen bij je werknemers voor meer groen te identificeren. Vervolgens realiseren we één quick-win. Denk bijvoorbeeld aan een lunchplek onder schaduwbomen. Dit groen krijg je niet zomaar, je werknemers moeten er wel wat voor doen! We bedenken samen met jou een mobiliteitschallenge op maat, bijvoorbeeld een ‘fiets naar je werk’-challenge. Bij het volbrengen van deze challenge leggen we als beloning het groen voor je aan. Terwijl jij zo als werkgever snel met vergroening begint, worden de verzamelde scans ook gebruikt om gezamenlijk op het hele bedrijventerrein aan de slag te gaan.

 

Zijn er voorwaarden?

Er zijn een paar eenvoudige spelregels:

  1. Er is een contactpersoon (HR-, MVO- of Duurzaamheidsmanager) beschikbaar als aanspreekpunt.
  2. Je bent bereid om beide acties open te stellen voor je werknemers.
  3. Je verdubbelt het beschikbare groenbudget (max 1500 euro) voor je eigen organisatie.
  4. Je bent eigenaar (of hebt toestemming van de eigenaar) van het bedrijfspand voor groenaanleg.

 

Wie voert dit uit?

De Boom en het Meer, specialist in gedragsverandering in mobiliteit, begeleidt de mobiliteitschallenge. Natuur- & Milieufederatie Utrecht helpt om de groenactie ecologisch verantwoord te realiseren, zodat zowel je medewerkers als de natuur blij zullen zijn.

 

Aanmelden

Neem voor vragen contact op met Ronald Crombag (ronald@deboomenhetmeer.nl) of meld je direct aan.

Doe mee en ontdek hoe je je bedrijf, samen met je werknemers, groener kunt maken en je werkomgeving kunt verbeteren!

De Natuurrijke Bedrijventerrein Scan en Challenge wordt mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Utrecht en Industrievereniging Lage Weide (ILW).