Meld je aan voor het Groendak Initiatief!

Wil jij jouw bedrijf in bloei zetten en tegelijkertijd bijdragen aan een groener Nederland? Het Utrechtse Woonbewust start daarvoor Het Groendak Initiatief. Tot 1 maart 2024 is het voor bedrijven mogelijk om een gratis adviesgesprek op locatie aan te vragen, specifiek gericht op het realiseren van een groendak op jouw bedrijfspand. Dit is dé kans om niet alleen je bedrijf te verduurzamen, maar ook om te profiteren van de vele voordelen die een groendak met zich meebrengt. Van subsidies en fiscale voordelen, tot energiebesparing en waardevermeerdering van je pand.

 

Zet je bedrijf in bloei!

Woonbewust is specialist op het gebied van sedumdaken. Het team van Woonbewust zet zich iedere dag in voor één gezamenlijke missie: het groener en “natuurinclusiever” maken van Nederland.

Met een groot netwerk van partners en experts helpt Woonbewust je o.a. bij:

  • Advies over duurzame maatregelen voor bedrijfspanden.
  • Het ontwerpen van groendaksystemen op maat.
  • De aanleg van vegetatiedaken en daktuinen.
  • Het combineren van een groendak met andere duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen en warmtepompen.
  • Het in kaart brengen van subsidies en ondersteuning bij de aanvraag ervan.
  • De draagkracht en constructieberekeningen van het pand bepalen.
  • Inspectie en onderhoud van het dak.

 

Waarom een groen dak?

Afgezien van de mooie uitstraling hebben groene daken veel aantoonbare voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Energie besparen

Met een groendak kun je het energieverbruik van je gebouw verminderen. In de zomer kan een groendak de gemiddelde dagelijkse warmtestroom met 70 tot 90% verminderen. Hierdoor kan in de zomermaanden de energie­rekening tot wel 7% lager uitvallen. In de winter heeft het groene dak juist een isolerende werking en beschermt het groene dak het gebouw tegen koude lucht van buiten.

  • Dakbedekking gaat langer mee

Door de groene laag wordt de levensduur van dakbedekking met zo’n 1,5 tot 2 keer verlengd. Dankzij de vegetatielaag heeft het dak veel minder last van schadelijke weersinvloeden. De levensduur van een goed aangelegd en onderhouden groen dak is minimaal 50 jaar.

  • Waardevermeerdering pand

Onderzoek toont aan dat de waarde van een pand met 4 tot 8% toeneemt bij de aanwezigheid van een groen dak. Naast de waardevermeerdering van het pand past een groen dak binnen het beleid voor MVO. Door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing zullen “groene gebouwen” naar verwachting steeds meer in waarde stijgen. Kortom, investeren in een groen dak is niet alleen goed voor het milieu en de omgeving, maar ook voor de waarde van je gebouw.

Dit zijn slechts enkele van de (economische) voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat groene daken ook de luchtkwaliteit verbeteren en zorgen voor meer concentratie en geluk onder medewerkers? Hoe dit precies zit lees je – samen met alle overige voordelen – op www.woonbewust.nl/zakelijk

 

Zeer betaalbaar dankzij subsidies

De overheid stimuleert het aanleggen van groene daken vanwege de positieve effecten op het milieu en de leef­omgeving. Wanneer je investeert in een groen dak kun je als organisatie gebruikmaken van verschillende subsidie­regelingen. Zo kun je tot wel 50% van de aanlegkosten vergoed krijgen.

Daarnaast zorgen overheidsmaatregelen zoals de MIA en de Vamil ervoor dat je kan rekenen op aanzienlijke belastingvoordelen. Voeg hier gunstige prijzen aan toe, die mogelijk worden door als netwerk van ondernemers collectief in te kopen, en de installatie van een groendak wordt een aantrekkelijke keuze, zowel ecologisch als financieel.

Groendak Initiatief: Meld je vrijblijvend aan

Met deze actie van Woonbewust willen zij ondernemers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met groene daken.

Door de krachten te bundelen, kunnen bedrijven op Lage Weide niet alleen zorgen voor een positieve impact op het milieu, maar ook profiteren van economische voordelen. Samen verduurzamen betekent kosten delen, kennis uitwisselen en efficiënter gebruikmaken van beschikbare bronnen.

Woonbewust hoort graag van bedrijven die aan dit initiatief mee willen doen. Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op locatie.

Interesse?

Projectmanager Demi van Woonbewust kan je alles vertellen over groene daken.
Meld je (voor 1 maart 2024) aan voor een vrijblijvend gesprek door een mailtje te sturen naar demi@woonbewust.nl. Of bel/whatsapp naar 06 – 12 57 36 37.

Wil je alvast meer informatie over groene daken op bedrijfspanden? Download de gratis Brochure Groendaken voor Utiliteitsbouw via woonbewust.nl/zakelijk