Geannuleerd: Masterclass circulair ondernemen, verduurzamen van bedrijf en bedrijventerrein

DE SERIE MASTERCLASSES MET E&R IS HELAAS GEANNULEERD DOORDAT ER TE WEINIG AANMELDINGEN WAREN. ONDERNEMERS DIE ZICH AL HADDEN AANGEMELD ONTVANGEN HIEROVER BERICHT.

Wij nodigen ondernemers op Lage Weide graag uit voor de serie masterclasses Circulair ondernemen, verduurzamen van bedrijf en bedrijfshuisvesting 2.0. Datagedreven denken en doen van 12 mei tot en met 20 juni.

Met de masterclass, georganiseerd in samenwerking met Economie&Ruimte, word je geholpen om sneller en doeltreffender de volgende stap te zetten in jouw ambities in circulaire business, duurzaamheid van je bedrijfshuisvesting en bedrijventerreinen. Bedrijven op Lage Weide kunnen zich met een interessante korting aanmelden.

Nieuwe business kansen in circulair ondernemen, verduurzamen van bedrijf en bedrijventerrein 2.0

 • In vier dagen word je geïnformeerd over actuele inzichten over circulair ondernemen, verduurzamen van je bedrijf en duurzame bedrijventerreinen. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Lage Weide als locatie waar bedrijven zich graag willen vestigen.
 • Je krijgt actuele informatie over stimuleringsmaatregelen in de circulaire economie en wettelijke richtlijnen waar je rekening mee moet houden zoals de CO2-heffing.
 • Je krijgt informatie over innovaties waarmee je sneller en goedkoper kunt verduurzamen en de overstap kunt maken naar circulaire business.
 • Je kunt eigen vraagstukken inbrengen en wordt geholpen in het opzetten van een ‘actieprogramma realistisch circulair ondernemen, verduurzamen van je bedrijf en bedrijventerrein’.

Je leert kortom toekomstgerichte stappen te zetten in duurzaamheid en de circulaire economie. Het helpt je als ondernemer om de toekomst met meer vertrouwen tegemoet te zien, marges te vergroten en daarmee ruimte te creëren om blijvend te investeren. Dit is goed voor ondernemers, de medewerkers, de omgeving, Gemeente en de regionale economie.

Cases

Aan de hand van praktijkcases dragen we de kennis over aan de deelnemers en we bieden de mogelijkheid dat de deelnemers hun eigen casus inbrengen.

Certificaat

Als deelnemer ontvang je na afloop het certificaat van deelname en met vier certificaten heb je het recht je aan te melden voor het E&R Register Qualified Business Developer (QBD) dat vele voordelen biedt.

Programma:

Dag 1, 12 mei:

 • Circulaire economie: de nieuwe realiteit over toekomstbestendig ondernemen, door Paul Boogaard, Wethouder van de Gemeente Hoeksche Waard
 • Actuele informatie over stimuleringsmaatregelen circulaire economie en wettelijke richtlijnen waar je rekening mee moet houden zoals de CO2 heffing
 • Datagedreven denken en doen door Pieter Nieland van Nieland Consultancy


Dag 2, 23 mei:

 • Circulair ondernemen wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden door Rob Westerdijk | Organisatie-Kundig | Auteur van de boeken Het OK! model over Toekomstbestendig ondernemen


Dag 3, 9 juni:

 • Casus: circulaire business


Dag 4, 20 juni:

 • Bedrijventerreinen versneld energiepositief. Van energievragend naar energieleverend door Jaap Kortman van KORTMAN duurzame gebiedsontwikkeling
 • Innovaties die het verduurzamen van bedrijventerreinen bespoedigen. Waar kun je innovatieve diensten en producten vinden om goedkoper en beter te verduurzamen en een circulaire bedrijfsvoering te ontwikkelen? Door Robert Hehakaya van de Viggen group en algemeen programmamanager van E&R Koplopers in verduurzamen van bedrijventerreinen en circulaire bedrijfsvoering+

Bekijk voor details over het programma de Folder E&R masterclass circulair ondernemen

Praktische informatie

Tijden Masterclasses: 09:30 – 16:00 uur

Locatie: Hofclub Werken en Vergaderen, Niels Bohrweg 121, 3542 CA te Utrecht

Kosten en aanmelden

Klik op onderstaande links om je direct aan te melden.

Ondernemers gevestigd op Lage Weide en E&R leden, € 895,– euro excl. BTW per deelnemer

Niet gevestigd op Lage Weide of lid van E&R, € 1.095,– excl. BTW per deelnemer

Versneld aanmelden met korting

Ondernemers gevestigd op Lage Weide en E&R leden, € 845,– euro excl. BTW per deelnemer (Na betaling zenden volgt een factuur als bewijs van betaling)

Niet gevestigd op Lage Weide of lid van E&R, € 995,– excl. BTW per deelnemer (Na betaling volgt een factuur als bewijs van betaling)

LET OP: het aantal plaatsen is beperkt, er is ruimte voor maximaal 16 deelnemers. Geef je snel op zodat je zeker weet dat je mee kunt doen.

PS: Het programma kan ook per dag worden gevolgd. De kosten daarvan zijn € 350,– excl. Btw. Aanmelden kan via r.teklenburg@economie-ruimte.nl Geef daarbij aan voor welke dag(en) jij je wilt opgeven.