Marktbijeenkomst Emissieloos Bouwen Utrecht

Utrecht gaat met een programma aan de slag om Emissieloos Bouwen te stimuleren. De gemeente gaat daarover graag met jou en andere marktpartijen in gesprek. Er komt veel op de bouwsector af. Waar gaat het al goed met elektrisch materieel, en waar ontstaan hobbels? Kun je laden? En waar? Kan bouwen ook met minder ritten, of met vervoer via een hub of via het water?

 

Waar gaat het over?

  • Inkoopeisen aan uitstootvrije werktuigen en voertuigen
  • Bouwlogistiek (ritreductie) en BLVC-eisen
  • Hoe en waar kunt u laden?
  • Mini-demo: laden bij uw bouwplaats via (tijdelijke eigen) laadpaal + bouwlaadpas
  • Vooruitblik: landelijke routekaart SEB in inkoopeisen (2024 – 2030)

 

Voor wie is dit?

Deze bijeenkomst is voor bouwbedrijven (GWW/Infra, vastgoed), groothandels, transporteurs en verhuurbedrijven uit of werkzaam in stad en regio Utrecht. Interessant voor directie en management, projectleiders, werkvoorbereiders, transportplanners, inkopers, materieelbeheerders.

Waar en wanneer?
Maandag 27 november | 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Beroepentuin, Gageldijk 182, Utrecht

 

Kom je ook?
Aanmelden kan via emissieloosbouwen@utrecht.nl. Vermeld jouw naam, bedrijf, functie en telefoonnummer.
Het doorsturen van deze uitnodiging naar relevante bedrijven in jouw netwerk moedigt de gemeente van harte aan.


Convenant SEB: ‘Schoon en Emissieloos Bouwen’
Op 30 oktober tekende gemeente Utrecht het landelijke convenant ‘Schoon en Emissieloos Bouwen’. Samen met 44 andere partijen, waaronder organisaties en opdrachtgevers in de bouw, gemeenten en provincies, werken we aan een succesvolle transitie naar schoon en emissieloos bouwen in 2030 en daarna. Dit betekent dat we aan bouwpartners en transporteurs vragen om meer uitstootvrij bouwmaterieel en emissieloos transport in te zetten in sloop-, nieuwbouw- en renovatieprojecten.


Op de hoogte blijven van Emissieloos Bouwen in Utrecht?

Stuur een mail naar emissieloosbouwen@utrecht.nl. De gemeente informeert je dan in de toekomst over ontwikkelingen rond dit thema. En je ontvangt uitnodigingen voor vervolgbijeenkomsten in 2024.