Jubileum festival Uranus Cultuurlab – zaterdag 2 september 12:00 – 23:59

Creatieve broedplaats Uranus Cultuurlab viert haar 20 jarig bestaan op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Dé mogelijkheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij al onze creatieve makers. Het binnenterrein wordt een dag lang omgetoverd tot een mini-festivalterrein met catering verzorgd door Sugarsnap en een groot terras met bar. Er is een podium met live muziek en alle ateliers zijn open. In de HAL van nummer 21 is een expositie gecureerd van werken van alle makers van ons Lab. Van elke maker gaat deze dag één werk onder de hamer tijdens onze kunstveiling. In de tuin kan worden deelgenomen aan een workshop insectenhotels bouwen en er is een sprookjesachtige stelt-performance van onze eigen Jelicious. Festival Uranus is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Stichting Uranus Cultuurlab – 20 jaar!

De stichting Uranus Cultuurlab vestigde zich in 2003 aan de Uraniumweg op Lage Weide, Utrecht. De creatieve broedplaats bevordert interactie tussen vormgeving, audiovisuele producties en beeldende kunst, verhuurt zowel permanente als betaalbare werk- en atelierruimte en brengt daarmee kunstenaars van deze disciplines samen. Op 2 september vieren we dat we al 20 jaar een onuitputtelijke bron van creatieve uitspattingen en inspiratie zijn, een plek waar kruisbestuivingen ontstaan, en waar een groene oase is gegroeid op een grauw en grijs industrieterrein. Een makers-plek waar iedereen van startend tot wat meer ervaren zijn/haar geld verdient in de kunsten.

Veiling en Expo

Ruim twintig kunstenaars en creatieve ondernemers doen mee op het terrein van Uranus Cultuurlab. Wat is er mooier dan het werk van al deze makers te zien op de plek waar het gemaakt wordt? Er wordt een expositie gecureerd en een aantal geselecteerde werken worden verkocht tijdens een veiling. Zo kun je meebieden op de mooiste en meest unieke stukken van alle Uraniërs.

Live & lokaal  

Op onze grote binnenplaats komt een podium te staan. Optredens van Onkruid, dikwijls omschreven als de liefdesbaby van Spinvis en de Vengaboys, en onze eigen sing/songwriter, tevens host van het programma, Mathijs Cremers zorgen voor een feestelijke omlijsting van de middag. LongoLongo, een tien koppige afrobeat-band zorgt voor een dampend optreden wat later in de avond, en met DJ-duo Cumbia Gandalf & DJ spruitje sluiten we de swingend de avond af.

Muziek & Bar

Chillen kan de hele dag door bij live muziek onder het genot van een heerlijk hapje van ‘Sugarsnap‘ en een vers getapt biertje, wijntje of frisje aan onze zelfgebouwde bar.

 

Ontdek… Lage Weide!

Nieuwe woonwijken rukken op rondom Lage Weide. Het wordt tijd dat deze nieuwe bewoners ook hun buren op het bedrijventerrein leren kennen als de potentiële groene zone waar je met de fiets en wandelend in de toekomst nog veel kunt ontdekken. Vanuit de gemeente en Industrievereniging Lage Weide (ILW) wordt gewerkt aan vergroening van het bedrijventerrein en komen steeds meer werknemers met de fiets naar hun werk. Uranus Cultuurlab is voorloper met zijn 2 tuinen met fruitbomen en lunchplekken buiten. Hier komt bijna iedereen met de fiets en werkt mee aan de vergroening van het eigen terrein. Genoeg reden dus om ons eens te gaan ontdekken!