ILW-diner op 4 april: Europese verkiezingen? Boeien(d) voor Lage Weide!

Wat is de invloed van Europa op ondernemend Lage Weide en valt daarin iets te kiezen? Het antwoord hierop krijg je tijdens het ILW Diner op 4 april. Met dr. Mendeltje van Keulen lector “Changing role of Europe” en auteur van ‘Retourtje Brussel’ en een divers gezelschap aan EU-parlementskandidaten uit de regio Utrecht. Er valt genoeg te kiezen!

 

Het Lage Weide Europese Verkiezingsdiner op 4 april

De Europese verkiezingen zijn dit jaar van 6 tot 9 juni. Nederland gaat op 6 juni naar de stembus. Deze verkiezingen zijn voor jou als ondernemer natuurlijk hartstikke relevant: vele wet- en regelgeving komt vanuit de EU, waar jij mee te maken hebt of krijgt binnen je bedrijf.

Op de (concept) kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor het Europees Parlement staat ook een flink aantal kandidaten uit (provincie) Utrecht. Voor het Lage Weide verkiezingsdiner nodigen we diverse kandidaten uit verspreid over het gehele politieke spectrum:

Jeroen Willem Klomps, VVD
Robbert van Eerd, CDA
Fenneke van der Vegte, GroenLinks
Hendri Nortier, D66
Michiel Hoogeveen, JA21
Mohamed Talhaoui, PvdA
Mazdak Soltani, Volt
Erwin de Pagter, CU
Dirk Gotink, NSC

We leggen de kandidaten de vraag voor waar de EU van belang is voor Lage Weide. Na verschillende rondes met politici vragen we Mendeltje van Keulen om een bespiegeling hierop.

Mendeltje van Keulen studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Europese politiek aan het Europa College in Brugge. Zij promoveerde bij Instituut Clingendael op een onderzoek naar de Nederlandse invloed in de Europese Unie. Mendeltje schrijft, spreekt en adviseert regelmatig over de organisatie van grip op Europese zaken: bij gemeenten, ministeries, uitvoeringsorganisaties, NGO’s en bedrijven.

Programma

17.00 uur: Inloop
17.30 uur: Welkom door Jan-Willem de Jong, voorzitter ILW en directeur Iwell: met zijn bedrijf bestormt hij nu juist een steeds groter deel van de Europese markt. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee?
17.45 uur: Introductie en eerste ronde, gevolgd door het voorgerecht
18.30 uur: Tweede ronde, wissel tafelsetting en hoofdgerecht
19.30 uur: Derde ronde met bespiegeling door Mendeltje van Keulen, wissel tafelsetting en dessert
20.30 uur: afsluiting diner

Locatie

Carlton President Hotel, Floraweg 25, 3542 DX Utrecht

Aanmelden

Wil jij er op 4 april bij zijn? Aanmelden kan via verkiezingsdiner.eventbrite.nl. Neem bij vragen contact op met richardhartkamp@lageweide.nl