ILW diner Arbeidsmarkt op 14 december – It’s time to be Part-time

It’s time to be part-time!

Het nieuwe normaal: de vierdaagse- of zelfs driedaagse-werkweek, de halve dagen werkweek en twee keer in de week thuiswerken. Tegenwoordig willen veel meer mensen parttime werken dan fulltime. Zo werkt ongeveer de helft van de 9,7 miljoen werkenden in Nederland inmiddels al parttime, en dit blijft maar stijgen. Is dit slecht nieuws bij een oververhitte arbeidsmarkt of biedt het juist kansen? Waarom willen mensen zo graag parttime werken? En hoe kunnen bedrijven met personeelstekort hier hun voordeel uithalen?

 

De kijk op parttime werken

Tijdens het laatste ILW diner van 2023 nemen studenten van de Hogeschool Utrecht ons mee door de tijd. De tijd van het parttime werken. Hoe is de kijk op het parttime werken veranderd door de jaren heen? Werkten mensen bijvoorbeeld in de jaren ’80 ook al parttime of bestond dat toen nog niet? En nog belangrijker, hoe ziet de toekomst eruit?

We nodigen ILW-leden, -vrienden en aspirant-leden van harte uit om samen met ons dit te komen ontdekken tijdens een bijzonder 6-gangen walking-diner op een plek net buiten Lage Weide. Met een frisse blik en in vermakelijke vorm laten de studenten ons de veranderingen zien met de parttime PubQuiz. We gaan lekker eten, netwerken en ideeën uitwisselen met elkaar op een interactieve manier. Reizen jullie met ons mee door de geschiedenis van het parttime werken?

Meld je dan nu aan!

 

Programma

Vanaf 17:45 uur
Inloop en ontvangst:
Bij de Colour Kitchen in Zuilen, gevestigd in een karakteristiek en sfeervol schoolgebouw uit de jaren ‘30.

18:00 uur
Aanvang programma:
Na elk van de 6 gangen wisselen we van tafel om op natuurlijke wijze zoveel mogelijk netwerkmogelijkheden te bieden. Tussen de gangen komen enkele PubQuiz vragen aan de orde, om dit onderwerp op ludieke wijze bespreekbaar te maken.

20:30 uur
Afsluiting

Locatie

The Colour Kitchen Zuilen
Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

 

Aanmelden

Wil jij er op 14 december bij zijn? Meld je aan via ilw-diner.eventbrite.nl of neem bij vragen contact op met Hoda Hamdaoui via hodahamdaoui@lageweide.nl