Haal duurzaam rendement uit een groen dak

Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Interpolis biedt daarom slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. En met meer rendement uit zonnepanelen, vermindering van je energieverbruik en waardestijging van je bedrijfspand nog een gunstige investering ook.

Wat is een groen dak?

De meest voorkomende groene daken zijn extensieve en intensieve groene daken. Extensieve groene daken bestaan uit sedumplantjes. Een sterk vetplantje dat onderhoudsarm is en goed tegen droogte en extreem vocht kan. Omdat het lichtgewicht is en niet diep wortelt, is het uitermate geschikt om op een dak te leggen. Het kan op een plat dak, maar ook op hellende daken. 

Een intensief groen dak is een echte daktuin. Het heeft veel verschillende soorten begroeiing, zoals planten, struiken en gras. Maar ook bomen. Een intensief groen dak is alleen geschikt voor platte daken.

De voordelen van een groen dak

 • Meer rendement, tot 6% extra, uit je zonnepanelen. Het groene dak zorgt dat de zonnepanelen minder snel opwarmen en beter hun werk doen.
 • 4-8% waardestijging van je bedrijfspand
 • 7 jaar terugverdientijd. Door de isolerende werking van het dak hoef je minder te koelen of te stoken in je bedrijf. Hierdoor bespaar je € 5,-per m2 per jaar op je energiekosten en verdien het groene dak gemiddeld binnen 7 jaar terug.
 • Vermindering energieverbruik door de isolerende werking bespaar je tot 3% op je gasverbruik
 • Langere levensduur Een groen dak beschermt tegen UV-straling. Hierdoor gaat een groen dak 40-50 jaar mee. Een gewoon plat dak gaat 20 tot 25 jaar mee.
 • Prettiger werkklimaat doordat het in de zomer tot 4 graden koeler is. In de winter isoleert het juist. Hierdoor ontstaat een prettiger werkklimaat.
 • Minder wateroverlast. Door opvang van water voorkomt en vermindert een groen dak (water)schade.
 • Investeringsaftrek met MIA/Vamil: een groen dak staat op de milieulijst van de overheid. Daardoor kun je in aanmerking komen voor investeringsaftrek via de MIA/Vamil regeling.

Een groen dak laten aanleggen?

 1. Vraag via interpolis.nl/groenedakenzakelijk een offerte aan.
 2. Na je aanvraag neemt Interpolis binnen een paar werkdagen contact met je op. Na afstemming vragen zij een offerte bij de leverancier op.
 3. Vervolgens ontvang je een voorlopige offerte op maat.
 4. Ga je akkoord met de voorlopige offerte? Dan plant onze leverancier een afspraak met je voor een inspectie van het dak.
 5. Tijdens de dakinspectie wordt jouw dak visueel beoordeeld. Zo weet je of het geschikt is voor een groen dak.
 6. Na de inspectie ontvang je de definitieve offerte, afgestemd op het dak van jouw bedrijf.
 7. Maak je je aankoop definitief door de offerte te accepteren? Dan plannen we zo snel mogelijk een datum om je groene dak aan te leggen.

Waarom via Interpolis?

Interpolis heeft grondig uitzoekwerk verricht, o.a. op basis van een succesvolle pilot. Interpolis neemt je daarnaast aan de hand mee in deze verduurzaming, subsidies en/of investeringsaftrek. In verband met hun schaalgrote bieden ze de beste prijs met een groenkeur groen dak.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met: Manon Schouten-Tolboom, adviseur groene daken & duurzaamheid, via 06 10 94 53 70, mas.schouten@interpolis.nl