Geef VMBO-ers een Bliksemstage bij jouw bedrijf

ILW en JINC zoeken werkgevers die mee willen werken aan het project Bliksemstage. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat voor sectoren en beroepen er bestaan en wat past bij hun interesse. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen hun horizon verbreden en bereiden we hen voor op het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding.

En je werkt ook nog eens mooi aan je imago als aantrekkelijke werkgever!

De stage opzet

Tijdens een Bliksemstage op locatie bezoeken kinderen van de basisschool en het vmbo een bedrijf voor een kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Als het nodig is, houden ze daarbij 1,5 meter afstand van de medewerkers.

Wat we vragen en wat we bieden

JINC helpt bij de invulling van het programma, dat altijd onder schooltijd plaatsvindt. Ook geven we deelnemers een handleiding vol tips en trucs. Op de dag zelf is er bovendien altijd een docent of begeleider aanwezig. Groepjes zijn niet te groot; ze tellen gemiddeld acht leerlingen.

De ervaring heeft geleerd dat elk bedrijf een actief en gevarieerd programma kan aanbieden, ook als de ‘core business’ niet vooral door ex-vmbo’ers wordt uitgevoerd. Bij grote advocatenkantoren werken immers ook juridisch assistenten, receptionistes en directiesecretaresses – om maar iets te noemen. Het doel is bovendien niet alleen om jongeren in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later, maar ook om hun algemene kennis te vergroten.

Een Bliksemstage op locatie kost een bedrijf 2,5 uur.

Kom in actie

De eerste bliksemstages worden al gehouden in september, dus stuur direct een berichtje naar JINC.

Je geeft je op door te mailen naar: utrecht@jinc.nl (met bobvandenberg@lageweide.nl in cc.)

Of kijk eerst verder op de JINC website