Drukbezocht ILW-diner: veel netwerken en levendige discussies

Op donderdagavond 4 april kwamen 65 ondernemers en politici samen voor het ILW verkiezingsdiner bij het Carlton President Hotel. De pitches in verschillende rondes van kandidaat Europarlementariërs en de wisselende tafelsamenstellingen leidden tot mooie gesprekken en vele positieve reacties.

Met de grote hoeveelheid aanwezigen was de inloop namelijk al gezellig druk waar we wat extra tijd voor namen. Na een kort welkom door ILW-vicevoorzitter Gerrit van Gessel openden we al snel met de pitches van de kandidaat Europarlementariërs. In de eerste ronde was het de beurt aan de partijen Groenlinks-PvdA, Volt en VVD om de vraag te beantwoorden waarom de EU van belang is voor ondernemers op Lage Weide.

Tijdens het smakelijke voorgerecht waren de eerste pitches al voer voor interessante gesprekken en nadere kennismakingen. Aansluitend was het ook direct tijd de pitches vanuit CDA, D66 en NSC. In deze ronde werden de onderlinge verschillen verder benadrukt en werd niet geschroomd de aanwezigen van stemadvies te voorzien.

De tafelbezetting was vooraf met zorg voorbereid was en werd opgeschud door vóór het hoofdgerecht de helft van de aanwezigen van tafel te laten doorschuiven. Zo boden we de aanwezigen meer netwerkmogelijkheden en konden ze bij diverse politici aan tafel te schuiven. Speciale gasten daarbij waren overigens gedeputeerde André van Schie en wethouder Susanne Schilderman, beide o.a. verantwoordelijk voor Economische zaken en die tijdens het diner diverse ondernemers konden spreken.

Met het voorgerecht in het vooruitzicht was het aan de kandidaten van de ChristenUnie en JA21 voor de laatste ronde. Ter afsluiting bood gastspreker Mendeltje van Keulen een bespiegeling op de pitches van de kandidaten en ging ze dieper in op hun (belangrijke) werkzaamheden. Zoals inderdaad het opstellen van wet- en regelgeving. Daarbij schetste ze een achtergrond van bijvoorbeeld het beschermen van de consument, of het voorkomen of oplossen van problemen. Afsluitend drukte ze de kandidaten op het hart om tijdens de werkzaamheden in Brussel ook zichtbaar te blijven voor de eigen achterban, zoals in bijeenkomsten als het ILW verkiezingsdiner.

Op 6 juni kan er dan ook echt gestemd worden, zoals bij UW bedrijven aan de Niels Bohrweg 121. Of kijk voor andere stembureaus in Utrecht op: stembureaus.utrecht.nl/list. 13 juni is de eerstvolgende ILW bijeenkomst. Het is dan tijd voor de ALV bij Qumey Metaal, aan de Handelsweg 1 in Maarssen. Graag tot dan!

Groot dankwoord aan Daan van Haarlem voor zijn inzet voor de Bereikbaarheid van Lage Weide