Denk mee over de doorfietsroute Houten – Lage Weide

Gemeenten en provincie zetten steeds meer in op de ontwikkeling van doorfietsroutes. Bedoeling is dat door bestaande fietspaden te verbeteren en soepel met elkaar te verbinden de fiets ook voor langere afstanden een aantrekkelijk alternatief wordt voor andere vormen van vervoer. Want fietsen is gezond, goed voor het milieu en neemt minder ruimte in beslag dan de auto.

Eén van de doorfietsroutes die wordt ontwikkeld loopt tussen Houten en Lage Weide. Een belangrijke verbinding die de fietser nu bijzonder weinig te bieden heeft op het gebied van landschappelijk schoon en veiligheid. In opdracht van de gemeente bekijkt adviesbureau Arcadis wat er verbeterd kan worden. Onderdeel van dat onderzoek is een enquête waarin fietsers zelf mogen aangeven wat een fietsroute tot een goede fietsroute maakt. De vragen gaan specifiek in op een aantal onderdelen van de route maar deze staan symbool voor een hele hoop andere plekken in en rond Utrecht waar er nog wel wat verbeterd kan worden qua fietsbeleving.

Hoe meer fietsers de enquête invullen, hoe beter Arcadis de gemeente kan adviseren. De vragenlijst biedt veel ruimte voor eigen ervaringen en opmerkingen.

Je vindt deze vragenlijst HIER. Alvast bedankt voor je tijd en moeite!