Debat windmolens: zaterdag 19 februari

Op zaterdag 19 februari is er een debat over windmolens in de gemeente Utrecht op initiatief van de bewonersgroepen Buren van Lage Weide en Buren van Rijnenburg en Reijerscop. Bewoners en ondernemers kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur deelnemen, in het ZIMIHC Theater Stefanus of via een livestream.

Het debat, getiteld ‘Windmolens in Utrecht, noodzaak of waanzin’ wordt samen met Stadspodium Utrecht georganiseerd, in de aanloop naar de raadsverkiezingen. Het debat kent 3 rondes en zal worden geleid door een professioneel debatvoorzitter. In de 1e ronde geven deelnemers aan wat zij meekrijgen over de mogelijke plaatsing van windturbines en welke vragen ze daar bij hebben. In de 2e ronde geven experts op het gebied van windenergie toelichting en hun argumenten voor en tegen ten aanzien van diverse stellingen. De stellingen gaan over klimaatdoelen, laagfrequent geluid, gezondheid, SDE+ subsidies en meer. Ook komt de CO2 uitstoot en de positie van Lage Weide aan bod. In de 3e ronde gaan 2 politici met elkaar in debat over de noodzaak van windmolens en de gevolgen voor de omgeving.

Het debat is 19 februari fysiek bij te wonen in het  ZIMIHC Theater Stefanus aan de Braziliëdreef 2 of te volgen via een livestream. Als je graag aanwezig wilt zijn laat dit dan weten via winddebat030@gmail.com. De organisatie houdt zich aan de geldende coronamaatregelen en er is beperkt toegang.

Het debat is ook live te volgen via een livestream, reageren is ook mogelijk. De stream is te volgen via live.luxonos.nl/windmolendebat  of scan de QR code.

Websites organisatoren: