Coaching en advies voor ondernemers door Ondernemer Centraal

Veel ondernemers ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Van het verlies van omzet, tot personeelstekort, veranderende businessmodellen of een onzekere toekomstverwachting. Helaas laten de maatregelen van afgelopen weekend zien hoe onzeker de situatie nog steeds is. Verschillende partijen in de stad sloegen daarom de handen ineen om ondernemers te versterken, onder de naam Ondernemer Centraal. In dit bericht leest u wat dit nieuwe initiatief voor jou kan betekenen.

Ondernemer Centraal is advies en ondersteuning voor álle Utrechtse ondernemers

Zodat zij hun onderneming kunnen versterken voor de toekomst. Vooral voor zzp’ers en mkb’ers is er een passend aanbod. Dit kost de ondernemers niets, maar kan hen veel opleveren. Ondernemer Centraal is een nieuwe samenwerking tussen ervaren ondernemers, experts in bedrijfsvoering en de gemeente Utrecht. Dankzij deze samenwerking krijgt de ondernemer een totaalplan op maat. En voorkomen we onnodig doorverwijzen.

Gelijkwaardige hulp door ervaren ondernemers en specialisten

Alle coaching en advies binnen Ondernemer Centraal wordt aangeboden door ervaren ondernemers en specialisten op het gebied van ondernemen en werkgelegenheid. Zij begrijpen goed hoe het is om te ondernemen en denken graag mee. Zij werken voor bijna 20 partnerorganisaties, waaronder MKB Doorgaan, Ondernemersklankbord, URECA, Certa Advocaten, en Power by Peers. Alle partners vindt u op utrecht.nl/ondernemercentraal.

Elk traject begint met een toekomstgesprek
Dit is een verkennend telefoongesprek. Hierin kijkt een adviseur samen met de ondernemer hoe Ondernemer Centraal kan helpen. Het gesprek levert ook direct inzicht op in de kansen voor de ondernemer. Ondernemers kunnen zich voor het toekomstgesprek eenvoudig online aanmelden via utrecht.nl/ondernemercentraal.

Daarna is kosteloos verdere coaching of ondersteuning mogelijk

Heeft de ondernemer na het toekomstgesprek behoefte aan meer? Dan meldt de adviseur hem of haar aan bij een partnerorganisatie van Ondernemer Centraal. Past de verdere coaching of ondersteuning bij de situatie? Dan betaalt de gemeente dit met subsidie. De ondernemer krijgt dan een traject op maat.

De ondersteuning kan gaan over deze thema’s:

  • Versterken van de onderneming, bijvoorbeeld om meer klanten te krijgen
  • Onderzoeken of de onderneming klaar is voor de toekomst
  • De door de coronacrisis veranderde branche
  • Hulp bij de administratie en boekhouding
  • Geldzorgen of schulden
  • Vragen over personeel


Meer informatie

Heb je nog vragen over coaching aan ondernemers? Stuur je vragen dan naar ondernemercentraal@utrecht.nl