Buzzing BBQ van ILW

Met bijna 80 aanwezigen was het weer een drukbezochte en geslaagde jaarlijkse ILW BBQ. Naast netwerken stond ook een van de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste tijd op het programma. Want wat kan AI voor jouw onderneming betekenen?

ILW voorzitter Jan Willem de Jong opende de bijeenkomst en nodigde direct iedereen uit voor de volgende Pitch Your projectronde. Dus heb jij een goed idee voor Lage Weide? Laat het weten en pitch jouw idee op donderdag 12 oktober.

In de woorden van Jan Willem was het daarna tijd om in te gaan op the next big thing, namelijk AI. AI is namelijk buzzing in 2023, aldus gastspreker Michiel Poortvliet van Microsoft. Een van de praktische toepassingen van is bijvoorbeeld de druktemonitor van de NS. Met machine learning is het daarmee mogelijk drukte te voorspellen, waardoor reizigers kunnen kiezen voor een rustiger trein. Dit heeft direct invloed op de klanttevredenheid.

Met Open AI, GPT, Codex en Dall-E zijn er vele toepassingen. Zo kun je content genereren, samenvatten, code schrijven, meer verfijnde zoekopdrachten en bijvoorbeeld afbeeldingen genereren op basis van tekst. Daarmee is het binnen organisaties mogelijk om werkdruk te verminderen en om te gaan met personeelstekorten.

Het verschil tussen Open AI en GPT/Azure is dat je bij laatstgenoemde je eigen data kan invoeren en hieraan vragen kan stellen. Zo voerden we tijdens de presentatie de visie Lage Weide Logistieke Hotspot 2040 in en stelden de vraag: Hoe kan Lage Weide aantrekkelijker worden voor nieuwe medewerkers? De antwoorden kennen we natuurlijk: investeer in moderne faciliteiten, waaronder goede OV en fietsbereikbaarheid, levendigheid en groene zones. Zaken waar we ons als ILW Parkmanagement Lage Weide voor inzetten! En waar we tijdens de Groene Gezonde Bedrijventerreinen estafette op 18 september ook dieper op ingaan.

Met de nodige hapjes en drankjes luidden de aanwezigen de zomervakantie in en werd nog goed gebruikgemaakt van de gelegenheid te netwerken. Met de nodige nieuwe gezichten is dat zeker gelukt. De eerstvolgende mogelijkheid is de ALV van ILW op donderdag 12 oktober, waar dus ook weer ruimte is voor een volgende Pitch your Project.