Avondschouw levert geen verrassingen op

Op 1 november 2022 werd de laatste KVO-schouw van het jaar gehouden, om te controleren hoe schoon, heel en veilig Lage Weide is. Een team van specialisten van de Gemeente Utrecht, U-Safe, de politie, BBN Beveiliging en ILW Parkmanagement Lage Weide heeft in de schemering het hele bedrijventerrein bekeken. De conclusies: 

1. De verkeersveiligheid is op dit moment het grootste probleem op ons bedrijventerrein. En met de bouw van nieuwe distributiecentra wordt dit alleen nog maar erger. Daarom is het belangrijk dat snel een aantal grote knelpunten wordt aangepakt, zoals: 

  • De inrichting van de Niels Bohrweg en de Fermiweg 
  • De trailers die aan de openbare weg worden geparkeerd, met name rond de Savannahweg 
  • De onveilige en vertragende kruisingen aan de Atoomweg 


2. Lage Weide is qua ondermijning nog geen prioriteitsgebied, maar er is behoefte aan meer inzicht. Daarom is het wenselijk, dat er vaker controles worden gehouden bij bedrijven.
 

3. Op sommige plekken is er sprake van verrommeling en dat pakken we aan waar we kunnen. Denk aan bestelauto’s zonder kentekenbewijs en aan de stapels autobanden en autowrakken aan de Isotopenweg.  

De camerabewaking werkt nog steeds goed, de algemene kwaliteit van de bedrijfsomgeving is verbeterd en de overlast lijkt relatief beperkt. Maar we blijven alert. 

Wil je ook eens mee met een schouw van het bedrijventerrein? Je bent van harte welkom! Stuur een mailtje naar roelandtameling@lageweide.nl of bel 06-17453490. En noteer alvast in je agenda: 9 februari 2023 Veilig Ondernemen Event Lage Weide.