100 gratis bomen voor ondernemers op Lage Weide! Doe mee en meld je aan!

Dit jaar is de Kopgroep Vergroening enthousiast van start gegaan met het opstellen van een concreet actieplan om van Lage Weide een groener, gezonder en aantrekkelijker bedrijventerrein te maken. 

Met veel plezier kondigen wij de eerste concrete actie aan:

ILW Parkmanagement Lage Weide deelt gratis 100 bomen uit aan ondernemers op Lage Weide!

“Een grote boom heeft dezelfde koelingskracht als tien airco’s”, zei weerman Marco Verhoef eens tijdens een journaaluitzending. Een plek met veel bomen kan al drie tot vier graden minder warm zijn. Om dit te bereiken en te vergroenen is het noodzakelijk om bomen te planten.

Diverse ondernemers hebben al een aantal bomen besteld om deze op hun eigen terrein te planten. Wees er dus snel bij want op=op!

Wij hebben gekozen voor diverse inheemse boomsoorten, die volgens deskundigen het meest geschikt zijn om hittestress en wateroverlast tegen te gaan en biodiversiteit te bevorderen.

Interesse? Geef dan uiterlijk donderdag 17 november via jannekewielaart@lageweide.nl aan:

  • Hoeveel bomen je wilt bestellen
  • Wanneer je de bomen geleverd en geplant wilt hebben
    – Woensdag 7 december
    – Donderdag 8 december 
  • Of je ook eigenaar bent van je bedrijfskavel. Een boom planten mag alleen op eigen terrein, of met toestemming van de vastgoedeigenaar. Ben je geen eigenaar van de grond maar wel enthousiast? Stuur deze mail dan door naar de vastgoedeigenaar met het verzoek om mee te werken! Vanaf het moment van levering ben jij, of de vastgoedeigenaar, verantwoordelijk voor de bomen. Dus ook voor eventuele schade en onderhoud.

Zodra je je hebt aangemeld, nemen wij contact met je op om de praktische zaken door te nemen m.b.t. de exacte locatie, welke boomso(o)rt(en) en of je hulp nodig hebt bij het planten. 

De Kopgroep Vergroening heeft bij haar start het volgende droombeeld geschetst:

“Op het Nationaal Congres Klimaatbestendige Bedrijventerreinen 2026 is Lage Weide vandaag uitgeroepen tot het Beste Bedrijventerrein van Nederland”

Doe mee, alleen samen kunnen wij dit waarmaken!