Sterk ondernemersverhaal bij buurtbijeenkomst Modern Berging

Op donderdag 27 juni was een groep van bijna 20 ondernemers welkom bij Modern Berging aan de Elektronweg. Eigenaar Tom van Oort vertelde met veel passie over het bijzondere werk dat zij doen en gaf een rondleiding door het bedrijf.

Vooraf was flink uitgepakt door het grote materieel van het bedrijf op te stellen voor ontvangst. Wat dacht je van de Scania bergingstruck van 165 ton en een kraan met wel 40 meter reikwijdte? En dan te bedenken dat Modern met dit soort wagens bijvoorbeeld vrachtwagens moet bergen vanaf smalle dijkjes, die eigenlijk alleen door ‘luxe auto’s’ te berijden zijn.

Modern vervult daarnaast ook een grote rol voor het bereikbaar houden van onze regio. Zo wordt hun specialistische vakkennis vaak ingezet voor het bergen van bussen en zelfs trams. Momenteel hebben zij de klus om auto’s te bergen uit de parkeergarage van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het werk breng vaak onregelmatige tijden met zich mee, maar bij dit soort lastige klussen gaat het hart sneller kloppen.

 

Wijkagent stelt zich voor

Naast de (buur)ondernemers was ook wijkagent Rik Heijs aanwezig. Speciaal aangewezen voor bedrijventerreinen, waaronder Lage Weide, houdt Rik zich o.a. bezig met georganiseerde criminaliteit (ondermijning) bij bedrijven. Dus ‘heb je buren met verdachte werkzaamheden, of heb je die zelf? Meld je dan even bij mij’, aldus Rik. Neem contact met hem op via rik.heijs@politie.nl, of 06-13708482.

 

Update vestiging coffeeshop Elektronweg

Ook de toekomstige coffeeshop aan de Elektronweg werd nog besproken. Ondanks diverse bezwaren houdt de gemeente Utrecht de Omgevingsvergunning voor de vestiging in stand. De betreffende ondernemers zijn nu aan zet om een veiligheids- en beheersplan in te dienen voor het verkrijgen van een exploitatievergunning. Zodra ILW hier meer over hoort wordt deze informatie gedeeld.