Verbeterde OV-dienstregeling

Ondanks versobering van de busdienstregeling in grote delen van de stad zijn er voor Lage Weide sinds 10 december juist positieve ontwikkelingen te zien. Mede dankzij onze inspanningen, in samenwerking met Goedopweg, is het OV daarmee een betere optie om Lage Weide te bereiken. 

Veranderingen per lijn

Lijn 48

Door afschaling van de dienstregeling als gevolg van corona en personeelstekort heeft lijn 48 de laatste twee jaar vrijwel permanent de vakantiedienstregeling gereden. In de vakantiedienstregeling wordt in de spits een halfuurdienst in plaats van een kwartierdienst gereden tussen Nieuwegein en Maarssen. De gemiddelde bezetting geeft geen aanleiding een kwartierdienst in de spits te maken, dus de halfuurdienst wordt nu permanent gemaakt. Op zondagochtend wordt de dienstregeling echter wel een uur eerder opgestart.

Lijn 73

Voor lijn 73 is er nu één begin en eindpunt in Zeist, namelijk het busstation. Dit verbetert de eenduidigheid en herkenbaarheid voor de reiziger.

Lijn 38

De meeste positieve veranderingen zijn er voor lijn 38.  De frequentie in het drukste half uur in de middagspits richting Utrecht gaat namelijk omhoog naar een 10-minutendienst. In de ochtendspits is er één extra rit van Maarssen naar Utrecht toegevoegd.

Aanvullend ligt er een voorstel om deze lijn ook in de avonduren en in het weekend te laten rijden. De provincie besluit op een later moment of zij deze uitbreidingen door wil voeren, afhankelijk van het beschikbare budget voor uitbreidingen en de verwachte beschikbaarheid van personeel.

OV betere optie

Door de verbetering van de dienstregeling en hopelijk minder drukte in de spits wordt het OV een betere optie voor veel medewerkers op Lage Weide. Ontdek of dit zo is op www.u-ov.info/.

Oplossingen buiten reguliere tijden

Hebben jouw medewerkers werktijden waar de ruimere OV-tijden nog geen oplossing voor zijn? Neem contact op met Richard Hartkamp, via richardhartkamp@lageweide.nl. Met werkgevers verkennen wij namelijk collectieve oplossingen, zoals shuttlevervoer, buiten de gebruikelijke tijden.