Vanaf 1 mei eigen bijdrage deelfietsen van 2 euro per rit

Het deelfietsensysteem Lage Weide is een groot succes, werknemers op Lage Weide gebruiken massaal de TIER-deelfietsen van en naar werk op ons bedrijventerrein. Dat is goed nieuws, want hierdoor werken we aan een schonere woon- en werkomgeving.

In totaal zijn er vanaf de start in juni 2023 nu al meer dan 15.000 ritten gemaakt. Door het grote succes is het budget sneller opgeraakt dan verwacht en daarom hebben we achter de schermen gewerkt om met diverse partners aanvullende financiering te vinden. Met een nieuwe subsidieaanvraag bij de provincie Utrecht, ondersteuning vanuit het Ondernemersfonds Utrecht en bijdragen van enkele grote werkgevers op Lage Weide hopen we een (groot deel) van de kosten te blijven dekken. Maar aanvullend vragen we gebruikers vanaf 1 mei om een eigen bijdrage van €2 per rit.

 

Een eigen bijdrage – hoe werkt het?

Om het mogelijk te maken dat gebruikers een (verplichte) eigen bijdrage van €2 per rit betalen worden de volgende stappen gezet:

  1. Aanpassing van de algemene voorwaarden, met o.a. vermelding van onderstaande stappen.
  2. Nieuwe deelnemers moeten binnen 5 dagen een telefoonnummer toevoegen aan haar of zijn Gaiyo-account.
  3. Bestaande deelnemers moeten uiterlijk voor 15 mei 2024 een telefoonnummer koppelen aan hun Gaiyo-account.
  4. Je betaalt een eigen bijdrage van 2 euro per rit. De betaling gaat via een Tikkie die je met een SMS bericht krijgt op het opgegeven telefoonnummer. Je krijgt 7 dagen de tijd om te betalen. LET OP: Er wordt geen reminder gestuurd voor de betaling van de Tikkie.

 

Nog enkele belangrijke voorwaarden:

  • Wanneer er geen telefoonnummer toegevoegd wordt aan het Gaiyo-account binnen 5 dagen, wordt het account afgesloten.
  • Wanneer de deelnemer na 7 dagen het verstuurde Tikkie met hierin zijn eigen bijdrage van 2 euro per rit niet betaalt, dan wordt het account direct afgesloten.
  • Afgesloten accounts worden niet opnieuw geactiveerd, ook niet als alsnog voldaan wordt aan bovenstaande voorwaarden.

 

Vervolg

We hopen natuurlijk dat gebruikers, ondanks deze wijzingen, goed gebruik blijven maken van deze actie. Met het grote succes tot nog toe is duidelijk geworden dat dit zeker in een behoefte onder werknemers voorziet. Heb je vragen over de actie, of de wijzigingen? Neem dan contact op met Richard Hartkamp via richardhartkamp@lageweide.nl.