Taco Jansonius nieuwe projectmanager Bereikbaarheid & Circulariteit

Per 1 juni is Taco Jansonius gestart als projectmanager Bereikbaarheid en Circulariteit in het team van Parkmanagement Lage Weide. Hij volgt in die functie Daan van Haarlem op.

Taco is geen onbekende op Lage Weide. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich in verschillende functies bezig gehouden met duurzame logistiek, het laatst als logistiek makelaar bij de provincie Utrecht. Ook was hij voor de gemeente Utrecht kwartiermaker circulaire bouwhubs. Voor beide thema’s waren op Lage Weide gevestigde bedrijven zijn voornaamste doelgroep en heeft hij daar een netwerk ontwikkeld. Specifiek voor Parkmanagement Lage Weide was hij twee jaar geleden onderzoeker/adviseur in het kader van de visievorming op Lage Weide als logistieke hotspot.

Taco voelt zich verbonden met Lage Weide, wat bijvoorbeeld tot uiting kwam tijdens de festiviteiten rond 900 jaar Utrecht in 2022. Samen met kunstenaar Ruud Kuijer organiseerde hij een boottocht door de haven van Lage Weide, waarbij bezoekers aan wal gingen voor een rondleiding door Kuijer langs zijn Waterwerken, een serie betonnen sculpturen langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

In zijn nieuwe rol gaat Taco zich hard maken voor de bereikbaarheid van Lage Weide, wat een diversiteit aan onderwerpen met zich mee brengt. Van deelfietsen tot vrachtwagenparkeren, van kennisuitwisseling tussen distributiecentra tot versterking van de havenfunctie. Daarnaast zal hij een linking pin zijn tussen bedrijven op Lage Weide en de circulaire toekomstplannen van gemeente en provincie Utrecht.

Je kunt Taco bereiken op tacojansonius@lageweide.nl of 06-46051961. Of ontmoet hem bijvoorbeeld bij het eerstvolgende DC-werkbezoek bij Kuehne + Nagel op 25 juni.