Lage Weide deelt duizend fietslampjes uit

Parkmanagement Lage Weide deelt op dinsdagochtend 26 oktober 1.000 fietslampjes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op bedrijventerrein Lage Weide komen.

We belonen daarmee fietsers en stimuleren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de bereikbaarheid van Lage Weide.

In het weekend van 30 op 31 oktober gaat de wintertijd weer in. In deze donkere dagen is goede verlichting belangrijk. Daarom worden de fietslampjes uitgedeeld en roept de parkmanagement organisatie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lantaarnpalen te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app.

Gratis lampjes

De kans om slachtoffer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Parkmanagement Lage Weide gratis fietslampjes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van parkmanagement staat dinsdag 26 oktober vanaf 6 uur ’s ochtends paraat om de lampjes weg te geven. Als uitdeellocatie is gekozen voor de Muyskenweg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een belangrijke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar verwachting meer dan verdubbelen.

Slim melden

Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, vervuiling, groen, onderhoud, reparaties, of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lantaarnpalen of plekken die slecht verlicht zijn. De app is gratis te downloaden en meldingen kunnen ook worden gedaan via www.utrecht.nl/melding.

A2 Alliantie

Werkgevers op Lage Weide en De Wetering-Haarrijn werken samen in de Bereikbaarheidsalliantie A2 om een stadsinfarct te voorkomen. Ze willen de komende jaren duizenden auto’s van de weg halen. Deze publieksactie is onderdeel van dat maatregelenpakket. Meer informatie hierover is te vinden op www.a2alliantie.nl.