Ik Fiets Challenge winnaar Lieuwe

Dit voorjaar begon de Lage Weide Fiets Challenge. Tot 31 juli konden deelnemers met de Ik Fiets App al mooie aanbiedingen en prijzen uit de Ik Fiets App winkel bij elkaar sparen. Inmiddels zijn er nog mooie, extra prijzen verloot onder de deelnemers op Lage Weide. Een van de winnaars is Lieuwe, werkzaam bij Pacer op de Savannahweg.

Hoe kwam je erbij om mee te doen aan de challenge?

Ik had de Ik Fiets app al even en hou daar in de gaten of er nog challenges zijn. Maar deze speciale challenge voor Lage Weide hoorde ik juist van een collega die de Lage Weide nieuwsbrief leest.

Waarom fiets je graag naar je werk?

Vooral voor mijn gezondheid. Ik kom vanuit Woerden, dat is ongeveer 17 kilometer. Die afstand leg ik af op een sportieve fiets (geen racefiets) en dat is goed te doen! Daarnaast ga ik nu liever niet met het openbaar vervoer met het verplicht dragen van mondkapjes.

Word je ondersteund door je werkgever om op de fiets naar het werk te komen?

Ik werk bij het bedrijf Pacer op Lage Weide. Daar heb ik sportieve collega’s die elkaar stimuleren. Ook krijg ik gewoon vergoeding voor woon-werkverkeer en is er een plek om je om te kleden. Daarnaast wordt ik vanuit Pacer gedetacheerd bij klanten in de regio. Daar vraag ik ook altijd naar faciliteiten om me op te frissen en om te kleden.

Heb je nog collega’s die je over hebt kunnen halen ook de fiets te pakken en mee te doen met de challenge?

Ik heb er inderdaad geprobeerd om collega’s zover te krijgen. Jammer genoeg heb ik niet in zicht wie er allemaal mee hebben gedaan.

Heb je een oproep aan mensen die nog niet meededen? Of die zelfs nog niet fietsend naar hun werk gaan?

Blijf gezond, blijf fietsen. De Ik Fiets app helpt daarbij door je steeds nieuwe uitdagingen te geven.  De fietsweek is vooral een leuke extra uitdaging in de app: om die te behalen moet je elke dag van week een fietsritje maken!

Wat ga je met je prijs doen?

Ik ga even rondkijken bij Fietsenwinkel.nl. Ik ben benieuwd of ze misschien ook goede fietskleding verkopen.