Ik Fiets Challenge winnaar Dyana

Dit voorjaar begon de Lage Weide Fiets Challenge. Tot 31 juli konden deelnemers met de Ik Fiets App al mooie aanbiedingen en prijzen uit de Ik Fiets App winkel bij elkaar sparen. Inmiddels zijn er nog mooie, extra prijzen verloot onder de deelnemers op Lage Weide. Een van de winnaars is Dyana Loehr, medewerker bij het Energiecollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB).

Hoe kwam je erbij om mee te doen aan de Challenge?

Ik gebruikte de Ik Fiets app al een tijdje om mijn fietsritten bij te houden. Vanaf corona had ik mezelf voorgenomen elke dag te fietsen. Ik ben mee gaan doen aan de Lage Weide Challenge nadat ik erover las in de nieuwsbrief en het op social media voorbij zag komen. Op een enkele keer na is het me gelukt elke dag te fietsen.

Waarom fiets je graag naar je werk?

Ik woon in IJsselstein. Naar ECUB op Lage Weide is zo’n 14 kilometer en dat is een prima afstand voor m’n elektrische fiets. Ik vind het fijn om buiten te bewegen en zo te werken aan mijn gezondheid. Ook vind ik duurzaamheid erg belangrijk. Daarom zou ik niet met de auto naar m’n werk willen. Als laatste is de fiets prettig om niet afhankelijk van het OV te zijn en bovendien veel sneller dan het OV.

Word je ondersteund door je werkgever om op de fiets naar het werk te komen?

Ja, ik krijg een reiskostenvergoeding die ik zelf naar keuze kan gebruiken voor ov, auto of fiets. Met het ov ben ik zo’n anderhalf uur onderweg (enkele reis), maar met m’n elektrische fiets slechts 40 minuten.

Heb je nog collega’s die je over hebt kunnen halen ook de fiets te pakken en mee te doen met de challenge?

Omdat mijn collega’s ver buiten de provincie Utrecht wonen, was deelname voor hen helaas niet mogelijk. Ik probeer wel het gebruik van deelfietsen te stimuleren onder mijn collega’s. Zelf ben ik groot voorstander van deelfietsen op Lage Weide. Als ECUB werken we er graag aan mee dit te stimuleren.

Heb je een oproep aan mensen die nog niet meededen? Of die zelfs nog niet fietsend naar hun werk gaan?

Als je niet naar je werk fietst, maar het is qua afstand wel mogelijk: probeer het eens uit op een mooie dag. Begin met af en toe en als het goed bevalt steeds vaker.

Of je nou naar je werk fietst of andere fietsritten maakt in de provincie Utrecht: Het is heel leuk om met de Ik Fiets app je fietstochten te meten. Je ziet precies wat je gefietst hebt, hoe snel je ging en welke routes je nam. Ook geeft de app je uitdagingen, wat het een leuk spelelement geeft.

Dyana is hier ook al eerder over geïnterviewd door Ik Fiets. Lees dit interview op: www.ikfiets.nl/ik-fietser-dyana-fietst-een-jaar-lang-elke-dag

Wat ga je met je prijs doen?

Ik ga eens kijken of Fietsenwinkel.nl een goede telefoonhouder voor mij heeft. Ik vind het namelijk belangrijk om als ik mijn telefoon gebruik op de fiets dit op een veilige manier te doen.