Geef fietsers de ruimte!

Op 20 september trappen ILW Parkmanagement Lage Weide en de Fietsersbond Utrecht, tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht, officieel af met de campagne ‘Geef fietsers de ruimte’. Dit doen we om de veiligheid van fietsers te vergroten. Zo stimuleren we het gebruik en verbeteren we de bereikbaarheid van ons bedrijventerrein.

Waarom deze campagne?

In de campagne wordt aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van fietsers, de fiets is tenslotte een balansvoertuig en heeft geen kreukelzone, veiligheidsgordel of airbag.​ De ruimte om de fietsers zorgt voor veiligheid. Bestuurders worden daarom opgeroepen tijdig te remmen en voldoende afstand van de fietser aan te houden bij passeren en inhalen.

Roeland Tameling directeur ILW Parkmanagement Lage Weide: “door het vergroten van de fietsveiligheid dragen we zo direct bij aan meer gebruik. En daarmee aan een betere bereikbaarheid van Lage Weide.”

Hoe vragen we aandacht? 

Bij alle grote logistieke spelers op Lage Weide en bedrijven met veel personeel worden posters gebracht die opgehangen kunnen worden waar chauffeurs ontvangen worden, of voor bij de koffieautomaat. 

Ilya Hermans, site manager bij Kuehne+Nagel: ‘met soms wel 300 vrachtauto’s per dag en 230 medewerkers vinden we het belangrijk dat iedereen veilig kan komen en gaan. Voor onze eigen medewerkers maar ook die van werkgevers in de omgeving. Daarom roepen we onze chauffeurs en automobilisten graag op om fietsers de ruimte te geven’

Ontvang je de poster nou niet en wil je dat wel? Neem contact op met Richard Hartkamp via richardhartkamp@lageweide.nl / 06 22808973. 

Site manager Ilya Hermans van Kuehne+Nagel ontvangt de eerste poster uit handen van Roeland Tameling, directeur bij ILW Parkmanagement Lage Weide