Fiets naar je werkdag op 25 mei

Ja, we weten het allemaal wel. Om gezond te blijven is het verstandig om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. Helemaal in deze tijd. Fietsen loont, zeggen Engelse wetenschappers. Ons immuunsysteem wordt minder vanaf het 20-ste levensjaar. Door regelmatig te fietsen houd je zoveel mogelijk je immuunsysteem op peil. Fiets je niet regelmatig, doe dan in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 25 mei. Maar natuurlijk ook als je al wel af en toe of vaker naar je werk fietst. Laat je auto of openbaar vervoer voor wat het is en kom 25 mei op de fiets! Alleen of gezellig samen met een collega. Begin de dag fris en sluit hem ook zo weer af. Fietsen naar het werk is een makkelijke en laagdrempelige manier om routine te krijgen in het dagelijks bewegen!

Thuiswerken en meedoen!

Ook als je thuiswerkt kun je meedoen, dus geen excuus. Want juist dan schiet beweging er snel bij in en is het des te belangrijker. Hoe het werkt? Op 25 mei pak je op een passend moment je fiets (bij voorbeeld ’s ochtends of in je lunchpauze) en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

Goed voor jezelf en goed voor een ander?

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Daarnaast maak je met je deelname automatisch kans op mooie prijzen zoals de hoofdprijs: een splinternieuwe elektrische fiets inclusief fietsverzekering (de Pegasus Siena E7F Plus Disc)! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Dan kun je met je deelname je bespaarde autokosten van die dag doneren aan de Bike4Work projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Ga naar www.fietsnaarjewerkdag.nl en meld je hier direct aan. Geef aan of je naar je werk of een thuisrondje fietst. Zo ding je gelijk mee naar de hoofdprijs. Bij aanmelding vul je naast je gegevens ook het aantal kilometers in dat je gaat fietsen. Het systeem berekent vervolgens de besparing op je autokosten. Als je wilt, kun je dit bedrag vervolgens doneren aan CooP-Africa, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wat doet Cycling out of Poverty (CooP-Africa)?

CooP-Africa is een organisatie die ondernemers in Oeganda en Kenia voorziet van een fiets om meer inkomsten te generen. Hoe simpel kan het zijn? Maar in deze landen verhoogt het de levensstandaard van vele gezinnen. Met speciale transportfietsen worden kleine ondernemers letterlijk en figuurlijk in het zadel geholpen. Elke gedoneerde €150,- betekent één nieuwe fiets. En deze fiets maakt hier echt het verschil.

Lees meer > www.fietsnaarjewerkdag.nl/goede-doel