Uitnodiging P&O netwerkbijeenkomst: Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk

Op dinsdag 24 mei organiseert Parkmanagement Lage Weide met STAN (bekend van ILW-lid Teamflex) en ERWIN KLAPPE (auteur Handboek Werkgeluk en 1e Chief Happiness Officer van Nederland) de P&O Netwerkbijeenkomst: ‘Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk’. Duurzame inzetbaarheid bezien we vanuit verschillende invalshoeken. Gelukkigere mensen op de werkvloer blijven langer en dat is in deze arbeidsmarkt heel belangrijk. Maar hoe organiseer je nou dit werkgeluk? Twee sprekers praten ons bij!

Praktijkvoorbeelden STAN-Partners

Uitzendconcern STAN-Partners, het moederbedrijf van (ILW-lid op Lage Weide) Teamflex, inspireert ons met interessant onderzoek uit de praktijk. Hieruit bleek hoe zij het verloop van het hele ‘blue collar’-personeelsbestand (niet alleen van de inleners) konden laten dalen. Ook krijgen we een toelichting op ‘loopbaan-pad-denken’: van bijrijder, naar B, naar CE, naar machinist, bij 4 verschillende bedrijven. Voordeel als collectief: personeel blijft op Lage Weide werken en bedrijven hebben individueel meer kans op “tijdelijk vast” loyaal personeel. Duurzame inzetbaarheid door samenwerking! 

Inspiratie door Erwin Klappe 

Erwin Klappe, schrijver van het ‘Handboek Werkgeluk’, en de eerste Chief Happiness Officer (o.a. ProRail en Amphia Breda) inspireert ons met zijn visie en een korte oefening die je gelijk kunt toepassen in je werk van vandaag en morgen. Wie geluk ervaart in het werk is namelijk productiever, creatiever, innovatiever, cognitief flexibeler en verzuimt minder. Gelukkige medewerkers dragen op een positievere manier bij aan de winst, prestaties en sales van een organisatie, dan minder gelukkige medewerkers (UN World Happiness Report, 2013).

Programma

8.45 uur: Inloop
9.00 uur: Opening door Parkmanagement Lage Weide en voorstelronde
9.15 uur: Inspiratie door Erwin Klappe, met zijn visie en een korte oefening
9.50 uur: Korte pauze
10.05 uur: Presentatie STAN-Partners, praktijkvoorbeelden over duurzame inzetbaarheid: ligt het aan het salaris?
10.20 uur: Afsluiting: Wat zie je graag de volgende keer als onderwerp?
10.35 uur: Nazit, facultatief, koffie en thee en netwerken tot 11.00 uur

 

Locatie

Hofclub Werken & Vergaderen, Utrecht, Niels Bohrweg 121.

 

Aanmelden

Zet je eerste (of volgende) stap in ‘duurzame inzetbaarheid en werkgeluk’ en meld je aan voor de P&O bij­een­komst op 24 mei via bob­van­den­berg@​lageweide.​nl.