Uitnodiging P&O netwerkbijeenkomst: De jongste generatie op de arbeidsmarkt

Op 23 november, vanaf 9 tot 11 uur is de P&O Netwerkbijeenkomst: De jongste generatie op de werkvloer. James Smith van adviesbureau Youngworks vertelt ons algemene theorie, kennis en praktijkervaring over jongeren (tot ca. 25 jaar). Dit doet hij op basis van actueel onderzoek en publicaties over het puberbrein, motivatie en talentontwikkeling.

Na het schetsen van jongeren en hun puberbrein, zoomen we in op trends, zoals individualisering, ideologisering en digitalisering die Generatie Z vormen. Deze trends gecombineerd met hun formatieve jaren (de jaren waarin jongeren hun adolescentiefase doorlopen) zijn van grote invloed op hun leef- en leerbehoeften en wensen met betrekking tot de arbeidsmarkt. Nu en in de nabije toekomst. Na afloop van de inspiratiesessie hebben de deelnemers meer inzicht in Generatie Z en hun behoeften ten aanzien van hun leef-, leer en werkomgeving. Uiteraard deelt James ook praktische tips hoe je met jongeren op de werkvloer om kunt gaan. Alle deelnemers krijgen het E-book Generatie Z(elf) cadeau. En je leert ook nog eens collega P&O-ers van Lage Weide kennen, want ook daarvoor plannen we tijd in!

Programma

  • 08.30-09.00 uur: inloop met koffie en thee
  • 09.00-09.15 uur: voorstelronde en leren van elkaar
  • 09.15-10.00 uur: inhoudelijke presentatie Youngworks deel 1
  • 10.00-10.20 uur: pauze/netwerken
  • 10.20-11.00 uur: inhoudelijke presentatie Youngworks deel 2 en inhoud volgende bijeenkomsten bespreken

Locatie

Hofclub Werken & Vergaderen, Niels Bohrweg 121, Utrecht

Over Youngworks

Youngworks is een adviesbureau, gespecialiseerd in jongeren als doelgroep. Zij maken organisaties succesvol door steevast het perspectief van jongeren in te nemen. Dit doet Youngworks al sinds 1999 met een kernteam van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers. Youngworks werkt veel in het onderwijs, arbeidsmarkt, leefstijl en media/cultuur. Stuk voor stuk belangrijke invloedssferen waarmee jongeren hun eigen toekomst, en die van ons, vormgeven.

Aanmelden

Meld je aan voor de P&O netwerkbijeenkomst: De jongste generatie op de werkvloer op 23 november via info@lageweide.nl