Terugblik P&O netwerkbijeenkomst ‘opleiden’

Op dinsdag 6 juni was het P&O netwerk te gast bij Isero aan de Savannahweg. De 20 aanwezigen kregen een introductie over opleiden en ontwikkelen bij Isero en over de Isero Academy. Vervolgens werd dieper ingegaan op een Leven Lang Ontwikkelen en hoe dit in de praktijk op Lage Weide wordt ingezet.

Opleiden en de Isero Academy

Met meer dan 70 vestigingen en 1000 medewerkers heeft Isero inmiddels veel mogelijkheden om opleiden en ontwikkelen van medewerkers vorm te geven. Volgens Duco Jansen, verantwoordelijk voor recruitment en werving van zowel medewerkers als studenten, is het bij Isero echter ook klein begonnen. Dus alhoewel er nu diverse interne opleidingen worden aangeboden en er in samenwerking met ROC Midden Nederland ook verschillende BBL-opleidingen worden aangeboden waren er ook voor kleinere werkgevers genoeg aanknopingspunten om ook te beginnen. Het start bijvoorbeeld al bij iets als de medewerker zelf verantwoordelijkheid te geven in de eigen ontwikkeling en daarin te ondersteunen.

Leven Lang Ontwikkelen

Door Kim Kulderij (LLO Platform) werd vervolgens gesproken over een Leven Lang Ontwikkelen. Dit concept is een van de onderdelen van duurzame inzetbaarheid, waar eerder in het P&O netwerk aandacht aan werd besteed. Een van de zaken waar Kim bij stilstond was hoe je een Leven Lang Ontwikkelen in de eigen organisatie kunt verankeren, welke elementen hierbij van belang zijn lees je terug in haar presentatie. Sander van Nimwegen van PDZ Utrecht vertelde aansluitend hoe dit bij een van de werkgevers op Lage Weide is toegepast. Niet alleen het faciliteren van opleiding was daarbij van belang, maar ook persoonlijke ontwikkeling te stimuleren: door bijvoorbeeld trots te creëren, maar ook om te leren gaan met de financiën. Dit werkt daardoor ook motiverend naar directe collega’s, maar heeft ook een wervend effect naar potentiële medewerkers in de omgeving van die persoon.

Tot slot werd er nog een rondleiding gegeven door het pand van Isero en werd o.a. toegelicht hoe de logistiek en bevoorrading wordt aangepakt en was er de gelegenheid te netwerken.

De volgende P&O netwerkbijeenkomst is op 19 september en staat in het teken van Strategische Personeelsplanning. Wil jij met jouw bedrijf het P&O netwerk ontvangen en bijvoorbeeld een rondleiding verzorgen? Neem contact op met Hoda Hamdaoui, via hodahamdaoui@lageweide.nl.

Taallessen

ILW Parkmanagement Lage Weide heeft in het kader van ontwikkeling van de medewerker de afgelopen 2 maanden enquêtes afgenomen om de behoefte in taallessen te inventariseren. Voor de zomer volgt als pilot een open inschrijving. Mail naar hodahamdaoui@lageweide.nl bij interesse.