Tel mee met Taal subsidie aanvragen tot en met 28 februari

De Tel mee met Taalsubsidie kan nog aangevraagd worden tot en met 28 februari 2022 en kan mogelijk worden gebruikt voor Nederlandse Taallessen die in maart van start gaan.

De Tel mee met Taal subsidie is beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Want onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal is een groot probleem om mee te kunnen doen in de samenleving. Er zijn 1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar waarbij het niveau onder het eindniveau van de basisschool is.

Er is 2,9 miljoen euro beschikbaar voor werknemers. Dankzij deze subsidie worden werkgevers ondersteund de Nederlandse taalbeheersing op de werkvloer aan te pakken. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor cursussen die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheden. De cursussen zijn voor zowel werknemers met Nederlands als moedertaal als anderstalige werknemers.

Taal op de werkvloer

Met de Nederlandse taallessen kunnen werknemers hun Nederlandse taalvaardigheid voor op de werkvloer verbeteren. Het verbeteren van de taalvaardigheid heeft een positief effect op de kwaliteit van het werk, de productiviteit, inzetbaarheid van werknemers en de veiligheid en het wederzijds begrip op de werkvloer. Goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen in het arbeidsproces relevant.

Parkmanagement Lage Weide werkt samen met een gerenommeerde onderwijsinstelling voor volwassenen educatie die taaltrainingen verzorgt die de taalvaardigheid op de werkvloer vergroten. Het gaat om het lezen en begrijpen van instructies, spreken met collega’s, klanten en leidinggevende, maar ook het schrijven van werkoverdrachten en e-mails. Omdat elk bedrijf en elke functie anders is, worden de maatwerktrainingen gebaseerd op de specifieke situatie en leerdoelen van de betreffende medewerkers. In de trainingen worden de theorie en de praktijk van de dagelijkse werkzaamheden van jouw medewerkers geïntegreerd. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest effectieve leermethode is.

Aanvraag subisidie

De onderwijsinstelling ontzorgt en vraagt de subsidie voor je aan. De subsidie kan nog tot en met 28 februari worden aangevraagd en gaat middels een loting. 

De voorbereiding op de subsidieaanvraag bestaat uit een inventarisatie van medewerkers die in aanmerking komen voor de taalcursus en een screening en intake via een digitaal screeningsinstrument. De onderwijsinstelling zorgt voor de verdere administratieve afhandeling van de aanvraag.

Wil jij jouw medewerkers opgeven voor collectieve taallessen die starten in maart met de mogelijkheid tot een subsidie? Laat het weten via richardhartkamp@lageweide.nl