Een inclusieve mindset binnen je organisatie; onbekend talent aan het werk

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Dit vraagt van werkgevers om wendbaar, creatiever en innovatiever te zijn in het aantrekken en behouden van (nieuwe) collega’s. Inclusief ondernemen of het aantrekken van onbekend talent kunnen hiervoor mogelijke oplossingen zijn. Maar hoe pak je dit aan? En waar vind je deze potentiële nieuwe medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat zij voor je organisatie kiezen?

Om antwoord te krijgen op deze vragen én met elkaar in gesprek te gaan, organiseert het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht op maandag 26 juni van 10.00-14.30 uur dit live event.

 

Wat kan je verwachten?

In 2 interactieve sessies gaan we in op de onderwerpen diversiteit en inclusiviteit en het bereiken en aantrekken van onbekend talent. Het belooft een dynamische dag te worden, waarbij we een ochtend en middagprogramma hebben met een gezamenlijke lunch. Je kan ervoor kiezen om één van de twee workshops bij te wonen of beiden.

 

Sessie 1: De toegevoegde waarde van diversiteit en inclusie

Tijd: 10.00–12.00 uur

Tijdens deze sessie word je meegenomen in de termen diversiteit en inclusie en het belang voor de organisatie. Na deze sessie weet je wat de meerwaarde is van diversiteit en inclusie voor jouw organisatie en hoe je het beste met (nieuwe) werknemers uit bijzondere doelgroepen kunt omgaan.

Deze sessie wordt verzorgd door O&P Rijk, team diversiteit en inclusie.

 

 

Sessie 2: Candidate experience, creatief werven en profileren als werkgever

Tijd: 13.00–14.30 uur

Het is niet altijd eenvoudig om onbekend talent te bereiken. Hoe pak je dit als werkgever aan? En hoe behoud je deze nieuwe collega’s binnen je organisatie? De candidate experience is de ervaring die de potentiële kandidaat op doet tijdens het werving- en selectieproces. Vanaf het eerste contact met jou als werkgever tot het moment dat deze bij je in dienst gaat. Het gaat hierbij om de beleving van de kandidaat. De beleving wordt waardevoller als je een ervaring, een inzicht, of een vaardigheid meegeeft. Dit vergroot de kans dat de kandidaat voor je kiest, de positieve ervaring deelt met anderen en versterkt jouw imago als werkgever. Na deze sessie ben je in het bezit van praktische handvatten om hier mee aan de slag te gaan binnen je organisatie.

Deze sessie wordt verzorgd door Samantha Beaufort, manager WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht.

 

Aanmelden

Datum:   26 juni 2023

Tijd:       10.00-14.30 uur

Lunch:   12:00-13:00 uur

Locatie:  Kanaal30, Utrecht

 

Aanmelden kan tot 18 juni en is kosteloos. Neem gerust een collega mee, maar let op: voor de eerste sessie zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Aanmelden: communicatieportaal.uwv.nl/events/Week_van_de_Sectoren/