7 februari P&O netwerkbijeenkomst: Praktisch opgeleiden werven en begeleiden

Op dinsdag 7 februari komt het P&O netwerk weer bij elkaar. Van 9 tot 11 uur (inloop 8.30 uur) hebben we het dan over het werven en begeleiden van praktisch opgeleiden. Bij veel bedrijven op Lage Weide is er namelijk volop werk voor denkers, maar vooral voor doeners. Meer praktisch opgeleiden dan theoretisch opgeleiden. En ook voor mensen zonder een specifieke opleiding, maar wel met praktische vaardigheden. Deze doelgroep vormt voor jullie het fundament van je bedrijfsvoering. En die vraagt een eigen benadering.

We spreken o.a. over de mogelijkheden van het aantrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht. Tevens wordt een korte toelichting gegeven vanuit Mobiliteit Utrecht met betrekking tot de matchtafels.

Vervolgens komt Stefanie de Cuba, onderzoeker, adviseur en trainer bij ZINZIZ spreken over begeleiding op de werkvloer. ZINZIZ is gevestigd op Lage Weide en richt zich op Onderzoek, Innovatie en Ontwikkeling in het sociaal domein. Zij gaan in op verschillende begeleidingsmethoden die zij hebben ontwikkeld, zoals Coachen op de Werkplek. Deze methoden richten zich onder andere op het vergroten van zelfregulerende vaardigheden, zelfvertrouwen en motivatie van de werknemer. Dit hebben zij bijvoorbeeld gedaan voor The Colour Kitchen en UW Bedrijven, die beiden zijn gevestigd op de Niels Bohrweg. Ze vertellen niet alleen over de begeleidingsmethoden, maar gaan samen met jou ook praktisch aan de slag door te oefenen met het coachen op de werkplek. 

Programma

  • 08.30-09.00 uur: Inloop met koffie en netwerken
  • 09.00-09.10 uur: Aftrap door ILW Parkmanagement Lage Weide
  • 09.10-09.30 uur: Introductie van Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht
  • 09.30-10.00 uur: ZINZIZ deel 1: het begeleiden van werknemers op de werkvloer 
  • 10.00-10.15 uur: Koffie en netwerken
  • 10.15-10.45 uur: ZINZIZ deel 2: vervolg en interactieve oefening voor het coachen op de werkplek
  • 10.45-11.00 uur: Afronding


Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Oskam, waar ook veel praktisch geschoolde vakmensen werken. Van harte welkom!

Adres: Oskam Recycling, Mesonweg 11, 3542 AL Utrecht

Aanmelden

Wil jij er op 7 februari bij zijn en meer leren over het werven en begeleiden van deze belangrijke doelgroep? Meld je aan via: praktisch-opgeleiden.eventbrite.nl