Week van de RI&E – 20 t/m 24 juni

Weet waar je aan begint?!

Ben jij ondernemer of preventiemedewerker? Dan wil je natuurlijk een veilige en gezonde arbeidsplaats voor iedereen.

De komende weken zullen de veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten van Medprevent jullie meenemen in de route naar de RI&E door de ogen van de arbodienst. Dit in aanloop naar de Week van de RI&E die gepland staat van 20 – 24 juni 2022.

Hoe kom je tot een RI&E? Het klinkt simpel, maar om tot een goede, actuele en volledige RI&E te komen is het belangrijk om stap voor stap te werken en keuzes te maken.

Wekelijks neemt Medprevent jullie mee in hun route naar de RI&E via een liveblog op de website en op social media. Bovendien kun je profiteren van leuke kortingsacties om ook jullie organisatie veiliger en gezonder te maken!


Acties Week van de RI&E

In het kader van de Week van de RI&E heeft Medprevent de volgende actie:

  • 10% korting op de uitvoer van een RI&E. De uitvoering dient plaats te vinden tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022. De korting geldt niet voor alleen het toetsen van een RI&E;
  • Heb je een RI&E bij Medprevent ingepland, dan krijg je een voucher met 10% korting op de training Preventiemedewerker. Deze voucher kan ingewisseld worden tot en met 31 december 2022.

In de aanloop naar de ‘Week van de RI&E’ belichten wij iedere week een stap van de route naar de RI&E door de ogen van arbodienst Medprevent. We leggen uit hoe een RI&E jouw organisatie kan helpen om risico’s te vermijden en problemen te voorkomen!

Wat is een RI&E?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is een breed instrument dat je inzicht geeft in de arbeidsrisico’s binnen je organisatie. Hierbij kun je denken aan werken onder gevaarlijke omstandigheden, maar ook omgaan met virussen, de risico’s van thuis werken en de gevolgen van een te hoge werkdruk. Pas wanneer je weet waar de risico’s liggen en wat het mogelijke effect hiervan is kun je de juiste maatregelen nemen om goed voorbereid te zijn. Met onze preventieve blik en samenwerking tussen deskundigen willen wij Nederland graag helpen bij het creëren van een zo veilig mogelijke werkomgeving en gezonde, gemotiveerde werknemers.

Kunnen wij je helpen?

Medprevent helpt je graag bij de RI&E en begeleiden je stap voor stap. Door werkbezoeken op locatie, contact met de betrokken bedrijfsarts en gesprekken met uw personeel brengen wij de knelpunten in beeld en creëren we betrokkenheid onder je werknemers. Op basis van de evaluatie worden de prioriteiten vastgesteld in een plan van aanpak. Daarna wordt de RI&E direct dubbel getoetst door onze hogere veiligheidskundige en een bedrijfsarts. Zo kun je er direct mee aan de slag!