Veilig Ondernemen tip van de week: leegstand googelen

Week 13

Veilig Ondernemen tip van de week: leegstand googelen

Criminelen zoeken steeds nieuwe plekken om een drugslab of hennepkwekerij te starten. Het liefst op een afgelegen bedrijventerreinen zonder toezicht. Met stromend water en elektriciteit en een eigen ingang voor aan- en afvoer van producten, grondstoffen en afval. Wilt u graag een leegstaand pand verhuren? Zorg dat u weet aan wie u verhuurt.

  • Lees het artikel wat u kunt doen bij leegstand.
  • Vervolgens: zoek op Google minstens één ander artikel over leegstand / krakers / drugs dat zo relevant mogelijk is voor de andere deelnemers aan de Veilig Ondernemen Challenge Lage Weide. Zet de link in de LinkedIn groep.


Toelichting: Een drugslab heeft een hoog risico op schade

  • Criminele huurders breken vaak muren door om hun kwekerij aan te leggen. Of ze leggen amateuristische elektriciteitsverbindingen aan om stroom af te tappen. Als ze synthetische drugs produceren, gebruiken ze daar allerlei chemicaliën voor. Dat brengt een hoog risico op brand, ontploffing en waterschade met zich mee. U draait zelf op voor de schade, want verzekeraars vergoeden geen schade die door illegale activiteiten is ontstaan. Ook niet als u van niets wist.


HULP NODIG – FEEDBACK NODIG

  • Neem contact op met Sjaak Doornhein. Hij heeft er echt veel verstand van als risicodeskundige. Sjaak is bereikbaar via 06 53790396 of Doornhein@achmea.nl.