Veilig Ondernemen tip van de week: is alles dicht?

Week 1

Veilig Ondernemen tip van de week: is alles dicht?

Check deuren en ramen 

Controleer eens het bedrijfspand aan het begin of einde van de dag en controleer of alles (ramen, deuren en kasten) juist is afgesloten. Bent u vandaag niet op kantoor? Doe dit bij wijze van vingeroefening dan thuis.

Toelichting

  • Bij inbraak bedraagt de schade al gauw duizenden of tienduizenden euro’s. Denk hierbij niet alleen aan de gestolen goederen, maar ook aan braakschade en gestolen (digitale) documenten. Ook emotioneel kan inbraak een grote impact hebben op betrokkenen. Bijna 40% van de ondernemers krijgt met inbraak te maken. Genoeg reden om eens te kijken naar inbraakpreventie dus.
  • De inbreker is vaak een amateur / gelegenheidsdief (80%) getriggerd doordat de gelegenheid zich voordoet. Bijvoorbeeld een duur apparaat achter een zwakke deur of een openstaand raam met een container eronder kan een werknemer of passant in de verleiding brengen in te breken.
  • Sluit ramen en deuren dus goed af. Deze tip ligt er voor de hand, maar hoe vaak trek je niet de deur achter je dicht zonder deze op slot te draaien. Een inbreker is echter sneller binnen dan je denkt. Draai uw deur dus altijd op slot, ook als u maar even weggaat, en doe uw ramen dicht.

HULP NODIG – FEEDBACK NODIG

Komt u om welke reden dan ook niet verder? Plaats dan een bericht in de besloten Linkedin-groep: www.linkedin.com/groups/13942235/. Vermeld @roeland tameling of @iris van den heuvel. Dan reageren we zo snel mogelijk. Een mailtje naar info@lageweide.nl mag natuurlijk ook!