Veilig Ondernemen tip van de week: Beter een goede buur

Week 4

Veilig Ondernemen tip van de week: Beter een goede buur

  • Bel vandaag met minstens één bedrijf dat naast jullie pand gevestigd is. Liever natuurlijk beide buren! Kent u elkaar nog niet? Stel u dan voor en vertel dat u graag kennismaakt met ze. Kent u elkaar al wel? Vraag dan eens hoe het met ze gaat.
  • Stap 2 als u daarvoor ruimte ziet is dan natuurlijk: nodig uw buren uit voor een bakje koffie….en maak meteen een afspraak om op elkaars pand te letten op de momenten dat er geen personeel aanwezig is (weten jullie wel wanneer dat is?). Vertel hoe u het snelste bereikbaar bent als dat nodig is (telefoonnummer en e-mailadres) en gebruik die o zo handige Calamiteitenkaart van Parkmanagement Lage Weide. U kunt een digitale versie downloaden via lageweide.nl/kvo/kvo-tipkaart/.


Toelichting

  • Na vier dagen bent u nu lekker op weg. Alarmsysteem met meldkamer-service? Check! Buurman aangemeld bij meldkamer? Check…of toch vergeten? Zorg ervoor dat het telefoonnummer van je buurman bekend is bij de meldkamer. Bij onraad kunnen zij dan (ook) worden gebeld. Kies bij voorkeur een Borg-gecertificeerde meldkamer. Voordeel hiervan is dat je dan de melding mag doorgeven aan de politie.


HULP NODIG – FEEDBACK NODIG

U-SAFE (collectieve camerabewaking en alarmopvolging) coördinator is Frank van Essen. Bereikbaar via 06 21 17 39 94 en info@u-safe.nl.