KVO Tipkaart

Ook al hebben we nu de kortste dag gehad, de donkere dagen blijven de komende weken nog steeds ideale omstandigheden voor inbrekers. Neem daarom gepaste maatregelen.

Download hier de KVO TipKaart voor Lage Weide, inclusief handig overzicht van belangrijke telefoonnummers.

Tip 1: zorg ervoor dat uw pand aan de buitenzijde goed verlicht is met lampen met bewegings- of schemerschakelaars.

Ruim 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Bijvoorbeeld omdat het ze opvalt dat een bedrijf gesloten is, of de bewoners op vakantie zijn. Zorg dus voor een bewoonde indruk van uw pand. Binnen kan dat met tijdsschakelaars en buiten met lampen met bewegings- of schemerschakelaars.

Tip 2: zorg ervoor dat uw pand goed beveiligd is, met goede sloten en een alarmsysteem dat doorgeschakeld is naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC).

Wat belangrijk is, is dat u en andere ondernemers hun panden beveiligen met een degelijk alarmsysteem. Er zijn de afgelopen tijd diverse inbraken geweest bij bedrijven zonder deze systemen (en doorschakeling naar een PAC). Inbrekers hebben dan alle tijd om rustig in het pand hun slag te slaan.

Goede beveiligingsbedrijven beschikken over een gecertificeerde Particuliere Alarmcentrale (PAC).  Dit zijn bedrijven waar alarmsignalen en beelden binnenkomen waarbij met de klant afgesproken acties ondernomen worden. Op ons bedrijventerrein is onder meer beveiligingsbedrijf BBN actief. Neem contact op met Rowen Versteeg via rowen@bbnbeveiliging.nl.

Tip 3: houd contact met uw buren, weet wat er speelt

Nodig uw buren uit voor een bakje koffie….en maak meteen een afspraak om op uw pand te letten als u voor langere tijd weg bent. Neem het initiatief voor een WhatsApp-groep met uw buren. In zo’n WhatsApp-groep wisselt u informatie uit over uw wijk. Bijvoorbeeld over een inbraak of een verdacht persoon in uw straat. Zo doet u actief aan inbraakpreventie en helpt u mee de buurt veiliger te houden.

En ziet u iets verdachts? Bel altijd 1-1-2!

Kijk voor een toelichting, contactgegevens en meer tips op

 

KVO TipKaart Lage Weide