Goedopweg werkgevers webinar Stadslogistiek – nu & straks

Goedopweg ondersteunt werkgevers kosteloos met het inrichten van hun duurzaam mobiliteitsbeleid en advies op maat. Speciaal voor werkgevers, organiseert Goedopweg daarom een serie webinars waarin actuele onderwerpen centraal staan. Tijdens de webinars word je geïnspireerd, geïnformeerd en worden best practices gedeeld. Zo houden we samen onze regio leefbaar en bereikbaar.

Werkgeverswebinar: Stadslogistiek | nu & straks
dinsdag 20 april, van 12.30 tot 13.30 uur.

Utrecht wil dat de bevoorrading van de binnenstad in 2025 volledig uitstootvrij is. Een flinke uitdaging in een tijdperk waarin steeds meer transportbewegingen plaatsvinden door bijvoorbeeld online bestellingen en de levering van verse maaltijden aan huis.

Het bedrijfsleven en de overheid hebben hierover gezamenlijk afspraken gemaakt in het energieakkoord. Door de inzet van elektrische en/of alternatieve vervoersmiddelen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd, de luchtkwaliteit verbetert en de geluidsoverlast verminderd.

Tijdens dit digitaal event kijken we samen naar de stappen die we kunnen maken om slim en schoon goederenvervoer in onze binnenstad mogelijk te maken. Hoe pak je een transitie van een grijs wagenpark naar een zero emissie wagenpark aan? Van welke (nieuwe) technologieën en subsidieregelingen kun je gebruik maken? En wat zijn de duurzame ‘last mile’-opties?

Inspirerende gastsprekers
Onze gastsprekers nemen je graag mee in hun verhaal, geven tips & tricks en delen hun ervaringen. Een korte introductie op wat je kunt verwachten:

Aart Meijles, werkzaam bij de gemeente Utrecht, weet alles van de plannen voor schoon vervoer in de stad Utrecht en geeft hierop een toelichting. Stijnie Boertje-Riedijk en Rogier Hafkenscheid zijn werkzaam bij de Technische Unie. Met de ambitie ‘De groenste groothandel’ te zijn, onderzochten zij met diverse pilots wat nodig is om emissieloos rijden in hun systemen te borgen.

Duurzaamheidsmanager Victor Smits van HelloFresh neemt ons mee in het duurzame verhaal van HelloFresh. Tot slot vertelt René Bastiaans, co-founder van E-PACT, meer over de transitiemogelijkheden van een grijs naar een groen wagenpark.

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in dit gratis webinar? Meld je dan aan vóór maandag 19 april via www.werkgeverswebinars-goedopweg.nl/. Houd je mailbox in de gaten! Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin de Zoomlink voor deelname.

Noteer de datum alvast in je agenda: dinsdag 20 april, van 12.30 tot 13.30 uur.